Αρχική / Μαγειρική / Κριθαράκι με χταπόδι, συνταγή απο το Άγιο Όρος

Κριθαράκι με χταπόδι, συνταγή απο το Άγιο Όρος

Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι κρασί λευκό. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θα βγάλει το χταπόδι. Όταν μαλακώσει το καθαρίζουμε από τις βεντούζες και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε την τομάτα και τα κομμάτια χταπόδι. Προσθέτουμε 1 κιλό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα πήλινο και ρίχνουμε το κριθαράκι και μια κουταλιά χταποδόζουμο. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις τραβήξει τα υγρά του, είναι έτοιμο.

ΥΛΙΚΑ :

  • 1 κιλό χταπόδι
  • ένα πακέτο κριθαράκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 τομάτες τριμμένες
  • 200 γρ. λάδι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί λευκό

πηγή: monastiriaka.gr

Δείτε Επίσης

IMG_5098_640x426

Πεντανόστιμη Σπιτική Κοτόπιτα με λαχανικά, γιαούρτι και φέτα!!

* Γράφει η Συνεργάτης Έυα Παρακεντάκη Υλικά 700γρ. βρασμένο και ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο 1 πρασινη …

error: