Αρχική / Must See / Συγκλονιστικό: Νεογέννητα αγκαλιάζονται για να επιβιώσουν

Συγκλονιστικό: Νεογέννητα αγκαλιάζονται για να επιβιώσουν

neogenita-agaliazontai-na-epiviosoun

Είναι ίσως από τις διασημότερες φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί ποτέ. Η Brielle και η Kyrie, δυο δίδυμα κοριτσάκια που γεννήθηκαν 12 εβδομάδες πρόωρα λόγω επιπλοκών στην κύηση δεν είχαν μεγάλες πιθανότητες να ζήσουν, τουλάχιστον όχι και τα δυο.

Όταν στις 17 Οκτωβρίου του 1995, οι γιατροί στο μαιευτήριο της Μασαχουσέτης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εσπευσμένη καισαρική λόγω επιπλοκών και έφεραν στον κόσμο δυο εξαμηνίτικα δίδυμα, κανείς δεν περίμενε να επιβιώσουν. Αρχικά η σκέψη ήταν να σωθεί η μητέρα τους χωρίς να τρέφουν μεγάλες ελπίδες για τα πρόωρα κοριτσάκια, αφού ζύγιζαν λιγότερο από ένα κιλό, πολλά από τα ζωτικά τους όργανα υπολειτουργούσαν και παρέμεναν στη ζωή μόνο με τη βοήθεια των μηχανημάτων.

Τα δίδυμα βρισκόντουσαν σε ξεχωριστές θερμοκοιτίδες, η μια διπλά στην άλλη. Η μέχρι τότε συμβατική σκέψη των γιατρών ήταν ότι τα μικροσκοπικά δίδυμα που γεννιόνταν πρόωρα έπρεπε να βρίσκονται σε ξεχωριστά κρεβάτια ώστε να αποφεύγονται οι λοιμώξεις.

Η Brielle αναπτυσσόταν κανονικά και είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο, δυστυχώς όμως δεν ίσχυε το ίδιο και για τη μικρή Kyrie, η οποία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Στις 12 Νοεμβρίου, η Kyrie, άρχισε να κλαίει γοερά, ενώ τα μηχανήματα με τα οποία ήταν συνδεδεμένη έκαναν σαν τρελά. Οι παλμοί της είχαν ανέβει, είχε πάθει κρίση λόξιγκα, δυσκολευόταν να αναπνεύσει και όλοι περίμεναν πως το μοιραίο δεν θα αργούσε να συμβεί.

Τότε μια νοσοκόμα, η Gayle Kasparian πήρε την απόφαση να δοκιμάσει κάτι δραστικό, το οποίο εφαρμοζόταν σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης αλλά ήταν άγνωστο ακόμα στην Αμερική και έμελλε να γράψει ιστορία. Η Gayle έβαλε τα δίδυμα στην ίδια θερμοκοιτίδα. Αμέσως η Brielle κούρνιασε δίπλα στην αδερφή της και η Kyrie άρχισε να ηρεμεί. Μέσα σε λίγα λεπτά τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα της βελτιώθηκαν. Η Brielle άπλωσε το αριστερό της χεράκι και αγκάλιασε την μικρότερη αδερφούλα της και σχεδόν αμέσως οι παλμοί της Kyrie σταθεροποιήθηκαν ενώ η θερμοκρασία της επέστρεψε στο φυσιολογικό. Η αγκαλιά της δίδυμης αδερφής της, της έσωσε τη ζωή. Οι γιατροί είπαν πως λίγα λεπτά ακόμη και η Kyrie θα έσκαγε από το κλάμα και τον λόξιγκα, η μικρή καρδούλα της δεν θα άντεχε περισσότερο. Η φωτογραφία, έμεινε γνωστή ως rescuing hug (η αγκαλιά που έσωσε την ζωή ), και θεωρείται από τις πιο συγκινητικές ανά τον κόσμο.

Τα δίδυμα έμειναν στην ΜΕΝΝ για 3 μήνες . Όταν ήρθε η ώρα να πάνε στο σπίτι τους, το καθένα ζύγιζε 5 κιλά.

Σήμερα, οι γιατροί πιστεύουν ότι η απειλή της μόλυνσης είναι ελάχιστη και τα οφέλη που προκύπτουν από την άνεση και την ασφάλεια μεταξύ των διδύμων υπερβαίνουν κατά πολύ τους κινδύνους. Έτσι, σε παρόμοιες περιπτώσεις πρόωρων διδύμων χρησιμοποιείται το περίφημο «διπλό κρεββάτι» ή co-bed.

Η Brielle και η Κyrie σήμερα:

Επιμέλεια άρθρου: Εύα Ακριβοπούλου

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδιανομή του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου του.

Διαβάστε επίσης:

«Έρωτας με την πρώτη ματιά». Η στιγμή που οι Μαμάδες αντικρίζουν τα νεογέννητα μωρά τους[Φωτογραφίες]

Πρώτη εγκυμοσύνη εναντίον τελευταίας εγκυμοσύνης!

 

Δείτε Επίσης

15 βρεφικά δωμάτια

15 ιδέες για να φτιάξετε το πιο υπέροχο βρεφικό δωμάτιο

Περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι και ετοιμάζετε το βρεφικό του δωμάτιο; Φανταζόμαστε τη χαρά και …

error: