Αρχική / Your Stories / Η Συγκλονιστική VBAC Εμπειρία της φίλης μας Δέσποινας

Η Συγκλονιστική VBAC Εμπειρία της φίλης μας Δέσποινας

Ήμουν έτοιμη πολύ καιρό να γεμίσω την αγκαλιά μου. Η πρώτη φορά που σκέφτηκα ότι θέλω δεύτερο παιδί ήταν όταν σε μια από τις αγαπησιάρικες στιγμές μου με τον Παναγιώτη σκέφτηκα ότι έχω τόση αγάπη γιαυτό το παιδί και τόση αγάπη μέσα μου που θέλω να τη μοιραστώ, θέλω να γεμίσει και άλλο η αγκαλιά μου. Εκεί νομίζω το πήρα απόφαση. Ύστερα από μια παλίνδρομη κύηση και μια μικρή ταλαιπωρία λίγο καιρό αργότερα ήρθε ο μπέμπης ΝΟ2.

Η εγκυμοσύνη αυτή και κυρίως ο τοκετός και ο τρόπος που θα κατάφερνα τελικά να γεννήσω ήταν ένα μικρό στοίχημα και ένας πόλεμος με το μέσα μου αλλά και με το περιβάλλον μου. Με το περιβάλλον μου γιατί προσπαθούσα να το πείσω ότι μπορεί μια γυναίκα να γεννήσει φυσιολογικά μετά από μια καισαρική, εάν δε συντρέχει σοβαρός λόγος και με το μέσα μου γιατί όταν έφτασα πια 41 εβδομάδων σκέφτηκα οτι μάλλον αυτό το μωρό δε θα έρθει από μόνο του. Είχα πίστη όμως. Πίστη αρχικά σε εμένα, μετά στο γιατρό μου και στη μαία μου και τέλος σε όλη τη προσπάθεια που είχα κάνει όλο αυτό το καιρό. Όλους αυτούς τους μήνες προετοιμαζόμουν ψυχικά και σωματικά για το τοκετό, έκανα γιόγκα η οποία με βοήθησε πραγματικά πολύ, σκεφτόμουν πάντα θετικά ακόμα και όταν στο δρόμο μου βρίσκονταν καλοθελητές οι οποίοι μου έδιναν την πιο άσχημη εκδοχή και γενικότερα έκανα ότι έκανα καθημερινά και δε σταμάτησα να κάνω πράγματα παρά μόνο όταν πραγματικά κουραζόμουν. Το μυαλό μου σκεφτόταν ότι θα πρέπει να αποδεχτεί μια ενδεχόμενη καισαρική σε περίπτωση που τα πράγματα δε πάνε καλά, αλλά ασυνείδητα απέβαλα αυτή τη  σκέψη στη στιγμή.

Όταν ένοιωσα πόνους δε το πίστευα. Έλεγα μπα λάθος θα είναι, έχω καταλάβει λάθος. Χαμογέλαγα όμως. Καλοδεχόμουν κάθε σύσπαση. Δεν αγανακτούσα, φοβόμουν μη μπλοκάρω τον οργανισμό μου. Ο τοκετός εξελίχθηκε απόλυτα φυσικά, χωρίς καμία παρέμβαση, χωρίς επισκληρίδιο, όλα πήγαν όπως τα είχα σκεφτεί. Ένοιωθα εκείνη τη στιγμή πως είχα ένα στόχο να εκπληρώσω και μάλιστα γρήγορα γιατί οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Από τη στιγμή που ο τοκετός είχε ξεκινήσει σκεφτόμουν μόνο το τέλος, μόνο το στόχο μου, προσηλωμένη στο σώμα μου, χάιδευα τη κοιλιά μου για να προσφέρω ηρεμία στο μωρό μου και να του πω ότι δε πρέπει να φοβάται μόλις θα έβγαινε θα υπήρχε μια μεγάλη αγκαλιά για αυτό. Δε θα πω ψέμματα,, δεν έχω ξανανιώσει τέτοιο πόνο στη ζωή μου. Ήταν καθηλωτικός με έκανε κάποιες στιγμές να αισθάνομαι ότι δε θα τελειώσει ποτέ, ότι δε θα τα καταφέρω και ότι αφού σπρώχνω τόση ώρα γιατί δε βγαίνει, κάτι κάνω λάθος αλλά όλα αυτά ήταν σκέψεις που με τη ταχύτητα που έρχονταν στο μυαλό μου με την ίδια ταχύτητα έφευγαν, η επόμενη σύσπαση έδιωχνε αυτές τις σκέψεις. Όλοι μου έλεγαν ότι είμαι πολύ κοντά και ότι θα τα καταφέρω, μέσα μου έλεγα ότι μου έλεγαν ψέμματα.

Όταν έφτασε η λυτρωτική στιγμή της τελευταίας εξώθησης εκεί το συνειδητοποίησα ότι σχεδόν όλα τελείωσαν. Τα είχαμε καταφέρει είχα φέρει στο κόσμο το δεύτερο παιδάκι μου και η ευτυχία ήταν τεράστια. Από εκεί και πέρα όλα κυλούσαν ομαλά, η ανάρρωση που είχα ήταν τέλεια δε πονούσα όπως στο πρώτο μου παιδί σηκώθηκα από το κρεβάτι μου αμέσως θήλαζα συνέχεια και έφυγα από το μαιευτήριο την επόμενη ημέρα. Έχοντας την εμπειρία της καισαρικής και του φυσιολογικού τοκετού δε συγκρίνεται ο φυσιολογικός. Μόνο η ανάρρωση που είχα αφού στο σπίτι με περίμενε ένας αντάρτης του οποίου οι ανάγκες δε μπορούσαν να μείνουν πίσω.

Ο Παναγιώτης μας, υποδέχτηκε το νέο μέλος με χαρά και χάδια και φιλιά. Δε τη περίμενα αυτή την ανταπόκριση. Βέβαια η επιρροή που έχει υποστεί φαίνεται στη συμπεριφορά του και στη προσπάθειά του να μου αποσπάσει τη προσοχή, δυστυχώς με αρνητικό τρόπο. Αλλά η αγάπη του για τον μπέμπη φαίνεται και πραγματικά ελπίζω η αγάπη να νικήσει τη ζήλια η οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα έχει για το μωρό.

Υ.Γ Ευχαριστώ τον άντρα μου που με στήριξε σε όλο αυτό το εγχείρημα, το γιατρό μου και τη μαία μου και τη μαμά μου που στάθηκε βράχος και δε κατέρρευσε μέχρι τελευταία στιγμή 41+4 όπου και γέννησα.

GetAttachment

**Ευχαριστούμε πολύ την Δέσποινα Κατσούλα που μοιράστηκε μαζί μας την Υπέροχη εμπειρία της.

Εαν θέλετε και εσεις να μοιραστείτε την προσωπική σας ιστορία στείλτε μας email εδώ ή μηνυμα στην σελίδα στο facebook εδώ. Η δημοσίευση γίνεται ειτε ανώνυμα είτε επώνυμα.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

 

Δείτε Επίσης

γέννα με καισαρική

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία μιας γέννας με καισαρική

Περίπου ένα στα πέντε μωρά γεννιούνται με Καισαρική τομή. Τα δύο τρίτα αυτών των Καισαρικών …

error: