Αρχική / Μαγειρική / Πως να φτιάξετε το δικό σας Ρακόμελο

Πως να φτιάξετε το δικό σας Ρακόμελο

rakomelo

Το ρακόμελο είναι ένα ποτό που παρασκευάζεται από μέλι με την διαδικασία της ζύμωσης των σακχάρων του μελιού. Παρασκευάζεται συνδυάζοντας ρακή (τσικουδιά) ή τσίπουρο με μέλι και διάφορα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το γαρίφαλο, το κάρδαμο ή άλλα τοπικά βότανα.

Υλικά

  • 1 λίτρο ρακή ή τσικουδιά
  • 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 4-5 καρφάκια γαρίφαλο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Μόλις πάρουν καλή βράση, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρακόμελο για άλλα 10′ περίπου σκεπασμένο να πάρει τα αρώματα.
  3. Αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρίφαλα.
  4. Σερβίρουμε αμέσως ή το φυλάμε σε μπουκάλι στο ψυγείο.

Το ρακόμελο δεν είναι υποχρεωτικό να καταναλώνεται ζεστό. Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και να το απολαύσουμε όποτε το απαιτεί η περίσταση ή η παρέα.

Δείτε Επίσης

IMG_5098_640x426

Πεντανόστιμη Σπιτική Κοτόπιτα με λαχανικά, γιαούρτι και φέτα!!

* Γράφει η Συνεργάτης Έυα Παρακεντάκη Υλικά 700γρ. βρασμένο και ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο 1 πρασινη …

error: