Αρχική / Your Stories / Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας γυναίκας που γέννησε στο σπίτι

Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας γυναίκας που γέννησε στο σπίτι

home_birth

Πολλές γυναίκες μπαίνουν στην διαδικασία να σκεφτούν πώς θα ήταν να γεννήσουν στο σπίτι φυσιολογικά. Η Asley Martin εξομολογείται την δική της εμπειρία, στο να γεννήσει στο νερό φυσιολογικά στο σπίτι της.


Η Asley λέει χαρακτηριστικά <<ήταν τρομακτικά, ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου. Το μωρό παραλίγο να πεθάνει>>. Στην πραγματικότητα η Asley δεν είχε εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Πίστευε από τις φωτογραφίες που είχε δει από άλλες γέννες ότι όλα θα πηγαίναν καλα. Αυτή θα καθόταν στην φουσκωτή πισίνα θα γελούσε κατά την διάρκεια των πόνων, θα είχε και τους δικούς της κοντά και τίποτα κακό δεν θα συνέβαινε. Της είχαν πει ότι ο κίνδυνος να γεννήσεις μέσα στο νερό στο σπίτι σου είναι μηδαμινός και αν κάτι δεν πάει καλά θα υπάρξει αρκετός χρόνος για να μεταβεί στο νοσοκομείο. Έκανε ότι της είχαν πει.

Θυμάμαι τον πόνο των συσπάσεων και το πώς με είχαν κατακλείσει.Το μωρό μου γεννήθηκε με δυστοκία ώμου. Δεν ήταν μια όμορφη γέννηση. Δεν ήταν λαμπερή. Το μπάνιο μου, ήταν πλημμυρισμένο με υγρά και αίματα και το μωρό σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το μωρό μου γεννήθηκε σχεδόν νεκρό . Τους πήρε σχεδόν εννέα λεπτά για να το βγάλουν. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών – δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε. Δεν είχα ιδέα ότι είχε κολλήσει και ότι αυτό ήταν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κανείς δεν παρακολουθεί τα ζωτικά όργανα της μητέρας και του μωρού. Κανείς δεν έχει εκπαιδευτεί για αυτού του είδους την έκτακτη ανάγκη. Το μόνο που θυμάμαι είναι η έκφραση «Δεν ακούγεται κανένας κτύπος της καρδιάς, δεν ακούγεται τίποτα» . «Ακούστε πιο δύσκολο»! Το μωρό μπήκε στο ασθενοφόρο στα πρώτα έξι λεπτά της ζωής του, αδύναμο χωρίς σχεδόν σφυγμό, χωρίς αναπνοή. Δεν ήξερα πως ήταν για αρκετές ώρες .

Ναι, ο γιος μου είναι εντάξει σήμερα. Είναι απόλυτα υγιής και χαρούμενος.Αλλά ακριβώς επειδή ο γιος μου είναι εντάξει, δεν σημαίνει ότι ο τοκετός στο σπίτι μου ήταν εντάξει. Κανείς δεν έσωσε το μωρό μου. Κανείς δεν έσωσε τη ζωή του. Κινδύνευε συνεχώς η ζωή του και η δική μου. Σίγουρα ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου δεν το συνιστώ σε καμία μαμά. Αν πάει κάτι στραβά, δεν υπάρχει καμία βοήθεια και η ζωή του μωρού αλλά και η δική σας θα είναι σε πολύ μεγάλο κίνδυνο.
Εξομολογείται η Asley.


* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

γέννα με καισαρική

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία μιας γέννας με καισαρική

Περίπου ένα στα πέντε μωρά γεννιούνται με Καισαρική τομή. Τα δύο τρίτα αυτών των Καισαρικών …

error: