Αρχική / Your Stories / Γιατί δεν πρέπει να σε νοιάζει τι λένε όταν κοιμάσαι με το παιδί σου

Γιατί δεν πρέπει να σε νοιάζει τι λένε όταν κοιμάσαι με το παιδί σου

bebe

Είναι σωστό να κοιμόμαστε μαζί με τα παιδιά μας ; Από τις πρώτες μέρες της γέννησης, είναι αναγκαίο το μωρό να το έχουμε μαζί μας στο δωμάτιο για να το προσέχουμε και να αισθανόμαστε ασφαλείς. Μετα τους πρώτους μήνες της ζωης ενος μωρού πρέπει να πηγαίνει στο δικό του δωμάτιο ή είναι καλύτερα να κοιμάται μαζί με τους γονείς του.

Παραθέτουμε την προσωπική εμπειρία μιας αναγνώστριας μας.

«Για κάποιο λόγο, πολλοί γονείς ,  κρίνουν με πολύ μεγάλη ευκολία  τις αποφάσεις των άλλων σχετικά με τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους . Πιο συγκεκριμένα όταν κάνω αναφορά στην κόρη μου και συγκεκριμένα στο γεγονός  ότι κοιμάται μερικές φορές μαζί μου, τότε είτε πρόκειται για άλλους γονείς, φίλους τους η για οποιονδήποτε το ακούσει με κοιτούν λες και έκανα το μεγαλύτερο αμάρτημα. Λες και υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος που απαγορεύει τα παιδιά να κοιμούνται μαζί με τους γονείς τους.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο κακό ένα 4-άχρονο να πηγαίνει για ύπνο με την μαμά του. Θα έρθει το τέλος του κόσμου αν κοιμηθούν μαζί; Κάποιες φορές κοιμάμαι με την κόρη μου γιατί φοβάται  το σκοτάδι στο καινούργιο της δωμάτιο και θέλει την ασφάλεια της μαμάς της για να κοιμηθεί. Δεν το θεωρώ τόσο άσχημο.

Το γεγονός ότι κοιμάμαι μαζί της δεν συνεπάγεται ότι θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι να μεγαλώσει, να  γίνει έφηβη ή ότι δεν θα την αφήσω να είναι ανεξάρτητη στην ζωή της, ή ότι συνέχεια θα είμαι κολλημένη πάνω της. Απλά μερικά παιδιά έχουν περισσότερο την ανάγκη της παρουσίας των γονιών τους, την νύχτα όταν βρίσκονται σε τόσο μικρή ηλικία.

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει είτε είστε γονέας είτε όχι, ότι τα παιδιά σε όλες τις ηλικίες έχουν ανάγκη τους γονείς τους. Το γεγονός ότι μπορεί να έχουν μεγαλώσει και να έχουν κάνει την δική τους οικογένεια δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ανάγκη από την αγάπη και την φροντίδα των γονιών τους.

Κάποιοι γονείς  αισθάνονται ότι πρέπει  να πιέζουν  τα παιδιά τους να μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και να γίνουν ανεξάρτητα και ένας τρόπος να το καταφέρουν είναι τα πιέζουν να κοιμούνται μόνα τους ακόμη και αν τους το ζητούν για περισσότερη ασφάλεια να κοιμούνται μαζί . Εγώ δεν θα το κάνω,  υποστηρίζω την κόρη μου και θέλω όποτε έχει ανάγκη να μου το ζητάει. Θέλω το παιδί μου να είναι ανεξάρτητο αλλά θέλω  και να μην φοβάται  να εκφράζει τις επιθυμίες του.
Συγχωρέστε με λοιπόν αν στα μάτια σας, διαπράττω κάποιο αδίκημα αλλά πάνω από όλα βάζω το χαμόγελο της κόρης μου !»

Με αγάπη Βασιλική

Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε την προσωπική σας ιστορία στείλτε μας email εδώ ή μήνυμα στη σελίδα στο facebook εδώ. Η δημοσίευση γίνεται ανώνυμα είτε επώνυμα.

*H φωτογραφία του άρθρου δεν έχει σχέση με τα πραγματικά πρόσωπα.

Αφροδίτη Αργυροπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

μαμά

8 πράγματα που χρειάζεται κάθε μαμά!!

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που χρειάζεται μια μαμά που έχει μάθει να δίνει απλόχερα …

error: