Αρχική / Παιδί / 5 Aσθένειες του καλοκαιρού και πως να προστατέψετε τα παιδιά σας

5 Aσθένειες του καλοκαιρού και πως να προστατέψετε τα παιδιά σας

Little girl playing at beach

Μικροί και μεγάλοι έχουμε συνδυάσει τους καλοκαιρινούς μήνες με την διασκέδαση και το γέλιο. Ωστόσο, δυστυχώς, υπάρχουν κάποιες ασθένειες που εμφανίζονται πολύ το καλοκαίρι. Δείτε ποιες είναι  πώς θα τις αποφύγετε ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μικρά παιδιά.

1. Εξωτερική ωτίτιδα ή  «Αυτί του κολυμβητή»

Συχνά, η εξωτερική ωτίτιδα αναφέρεται και ως «αυτί του κολυμβητή», επειδή τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται τους θερινούς μήνες. Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι το νερό παραμένει παγιδευμένο στο αυτί. Αυτό δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον, το οποίο βοηθά την ανάπτυξη βακτηριδίων.  Πώς το αποφεύγουμε, είτε φορώντας ωτοασπίδες όταν μπαίνουμε στο νερό, είτε αποφεύγοντας τις πολλές βουτιές.

2. Ηλίαση

Συμβαίνει όταν παραμένουμε εκτεθειμένοι στον ήλιο για αρκετό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα την εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία του σώματος. Η Ηλίαση μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, αποπροσανατολισμό, ναυτία,  ξηρή πρησμένη γλώσσα και πολύ ζεστό δέρμα. Σε ακραίες περιπτώσεις, η ηλίαση μπορεί να προκαλέσει στον πάσχοντα την απώλεια των αισθήσεών του. Προκειμένου να αποφευχθεί η ηλίαση,  προσπαθούμε  να κρατήσουμε τα παιδιά  στη σκιά κατά τη διάρκεια της θερμότητας της ημέρας και να διασφαλίζουμε την ενυδάτωση του παιδιού.

3. Εξανθήματα από θερμότητα

Χαρακτηριστικό των εξανθημάτων είναι  το  κόκκινο ή ροζ χρώμα, συνήθως εμφανίζονται στο κεφάλι, το λαιμό και τους ώμους και στα πόδια. Αυτό συμβαίνει όταν οι αδένες του ιδρώτα φράζουν και  πρήζονται, προκαλώντας  κνησμό και δυσφορία. Εξάνθημα από θερμότητα μπορεί να εμφανιστεί και σε περίπτωση που  φοράμε  βαριά ρούχα στη ζέστη. Για αυτό προσπαθήστε να παρέχετε ελαφρύ ρουχισμό στα παιδιά σας, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος των εξανθημάτων από θερμότητα.

4. Βλάβη στα μάτια

Τα μάτια ενός μικρού παιδιού   είναι εξαιρετικά πιο ευάλωτα στις ηλιακές ακτινοβολίες από ότι ενός  ενήλικα. Γι αυτό πρέπει πάντα τα παιδιά να φορούν γυαλιά ηλίου  όταν εκτίθενται στον ήλιο ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον πρέπει να φορούν καπέλο με φαρδύ γείσο για επιπλέον προστασία.

5. Τσιμπήματα από μέλισσα

Είναι πιθανότερο να συμβεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μπορεί να αποτελέσει τραυματική εμπειρία για τα μικρά παιδιά. Διδάξετε τα παιδιά σας να είναι ήρεμα όταν βρίσκεται γύρω τους κάποια μέλισσα και έτσι θα μειώσουν τις πιθανότητες για  τσιμπήματα.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

τα νεογέννητα καταλαβαίνουν πολλά

Τα νεογέννητα καταλαβαίνουν και αισθάνονται τα πάντα: «Μιλήστε τους»

Τα νεογέννητα μωρά αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερα από ότι εμείς νομίζουμε. Κάθε φορά που ακούνε την …

error: