Αρχική / Must See / Μητέρα θυσιάζεται για να σώσει το παιδί της σε κυλιόμενες σκάλες που καταρρέουν

Μητέρα θυσιάζεται για να σώσει το παιδί της σε κυλιόμενες σκάλες που καταρρέουν

escalator

Τη ζωή της έχασε μια 30χρονη γυναίκα την ώρα που ανέβαινε τις κυλιόμενες σκάλες του πολυκαταστήματος Anliang στο Jingzhou της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι.

Το οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, δείχνει την κατασκευή να υποχωρεί την ώρα που η γυναίκα φθάνει στην κορυφή της σκάλας. Τη στιγμή που η γυναίκα πέφτει μέσα, σπρώχνει τον γιο της μπροστά και μία υπάλληλος καταστήματος τρέχει και τον αρπάζει, σύμφωνα με την εφημερίδα Wuhan Evening News.

Ωστόσο, οι σκάλες συνεχίζουν να κυλούν και δευτερόλεπτα αργότερα η γυναίκα εξαφανίζεται, καθώς την καταπίνει ο μηχανισμός της σκάλας, παρότι μία υπάλληλος του καταστήματος έχει προσπαθήσει να την κρατήσει από το χέρι.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περισσότερες από τέσσερις ώρες για να αποσυναρμολογήσουν το μηχάνημα και να ανασύρουν τη γυναίκα, η οποία δεν έφερε σημάδια ζωής, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εργασίες συντήρησης μόλις είχαν πραγματοποιηθεί στις κυλιόμενες σκάλες του πολυκαταστήματος και οι συντηρητές είχαν ξεχάσει να βιδώσουν πίσω στη θέση του το προστατευτικό κάλυμμα, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενη πηγή.

Το δυστύχημα κυριαρχεί σήμερα στο Sina Weibo (μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα), με περισσότερα από 6,6 εκατομμύρια χτυπήματα. Τα περισσότερα σχόλια των χρηστών εκφράζουν οργή κατά της διοίκησης του εμπορικού κέντρου, ενώ κάποια άλλα εκφράζουν συγκίνηση για την αυτοθυσία της μητέρας.

Στην Κίνα σημειώνονται συχνά ατυχήματα λόγω πλημμελών μέτρων ασφαλείας, που συχνά οφείλονται σε φαινόμενα διαφθοράς. Το 2012 ένα 9χρονο αγόρι σκοτώθηκε όταν παγιδεύτηκε σε κυλιόμενες σκάλες πολυκαταστήματος του Πεκίνου, μπροστά στους έντρομους πελάτες.

Τον Ιούλιο του 2011 ένας 13χρονος σκοτώθηκε και περισσότεροι από 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν οι κυλιόμενες σκάλες σε σταθμό του μετρό του Πεκίνου ξαφνικά άλλαξαν κατεύθυνση σε ώρα αιχμής.

πηγή: www.akous.gr

Δείτε Επίσης

15 βρεφικά δωμάτια

15 ιδέες για να φτιάξετε το πιο υπέροχο βρεφικό δωμάτιο

Περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι και ετοιμάζετε το βρεφικό του δωμάτιο; Φανταζόμαστε τη χαρά και …

error: