Αρχική / Οικογένεια / Τα παιδιά που ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί

Τα παιδιά που ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί

shutterstock

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε πει: «Το να πλαγιάζεις νωρίς και να σηκώνεσαι νωρίς γίνεσαι ως άνθρωπος πιο υγιής, πλούσιος και σοφός.» Αυτό το ρητό το ξέρουν καλύτερα όσοι είναι γονείς, θα μπορούσε να πει κανείς με μια πιο χιουμοριστική διάθεση.

Αφού τα μωρά όταν ξυπνούν έχουν μια τυπική διάθεση για φλυαρία και μουρμουρητό στην δική τους γλώσσα πάντα. Τα νήπια δε, υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσουν νωρίς και είτε να παίζουν με τις κούκλες τους στο κρεβάτι αν πρόκειται για κοριτσάκια είτε με τα αυτοκινητάκια τους, αν πρόκειται για αγοράκια, η ακόμη και να τραγουδούν συνέχεια προκειμένου σιγά σιγά να ειδοποιήσουν τους γονείς τους να ξυπνήσουν. Στην πραγματικότητα βέβαια κάθε γονιός όταν ακούει αυτούς τους ήχους και κατανοεί ότι το παιδί του ξύπνησε, πριν προλάβει να κοιτάξει το ρολόι εύχεται » Μακάρι να μην έχουν ξυπνήσει και σήμερα τόσο νωρίς».

Σίγουρα οι παρακάτω σκέψεις έχουν περάσει από όλους τους γονείς.

1. Γιατί δεν υπάρχουν μέρη που να ανοίγουν από τις 5 το πρωί, μόνο για γονείς.

Δεν θα ήταν καλή ιδέα , αν τα μουσεία, οι ζωολογικοί κήποι, οι παιδότοποι να ήταν ανοιχτοί από νωρίς το πρωί, αφού κάποια παιδιά ξυπνούν από 4 το πρωί και κατά συνέπεια για τους γονείς θα ήθελαν να περάσουν κάποιες παραγωγικές ώρες μαζί τους αφού και για αυτούς αναγκαστικά η μέρα τους έχει ξεκινήσει. Το μόνο που είναι ανοιχτό το πρωί είναι τα μανάβικα.

2. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι ουσιαστικό να κάνουμε με τα παιδιά όταν ξυπνούν πριν τις 8 το πρωί. 

Είναι αδιανόητο για τους γονείς να φτιάξουν πρωινό, να παίξουν με τα παιχνίδια, να διαβάσουν παραμύθια πριν τις 8. Επιπλέον , ως φυσικό επακόλουθο της ώρας δεν μπορούμε να πάμε έξω να παίξουμε αφού είναι ακόμα σκοτάδι.

3. Γιατί ο ύπνος να μην συμπίπτει για όλη την οικογένεια. 

Όταν το μωρό έχει ξυπνήσει πριν τις 6 κατά τις 8.30 είναι ώρα που θα θέλει να ξανακοιμηθεί τι γίνεται όμως όταν τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να ξυπνήσουν, να ετοιμαστούν για το σχολείο.

4. Γιατί όλα να  ξεκινούν από τόσο νωρίς.

Όταν το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινά πριν τις 6.30 το πρωί τότε όλα πηγαίνουν πιο νωρίς με αποτέλεσμα κατά το απόγευμα όλη η οικογένεια να είναι πολύ κουρασμένη δίχως όμως την επιλογή να κοιμηθεί από τόσο νωρίς, λόγο της καθημερινότητας και της δουλειάς.

5. Νευριάζεις με τους φίλους σου που ξυπνούν μετά τις 8. 

Όταν οι φίλοι σου παραπονιούνται ότι ξύπνησαν πολύ νωρίς και εννοούν 8.30 το πρωί ενώ εσύ έχεις ξυπνήσει από τις 6 , απλά γελάς εκνευρισμένα.

Το μόνο που σκέφτεσαι και επιβιώνεις από αυτά τα πρωινά ξυπνήματα είναι ότι τα παιδιά στην εφηβεία τα παρακαλάς να ξυπνήσουν και αυτά αντιστέκονται. Οπότε σε 10 χρόνια περίπου θα μπορείς να ξυπνάς και εσύ με τις 8 το πρωί.

Πως λοιπόν να επιβιώσεις με τις τόσο πρωινές προκλήσεις; Απλα υπενθύμιζε στον εαυτό σου οτι τα παιδιά στην εφηβεία αγωνίζεσαι να τα σηκώσεις απο το κρεβάτι. Μέχρι τότε μην σου τελειώσει ποτε ο καφές!

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιού1_mommyandthecity.gr

Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους;

Οι γονείς, πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και σωστά ενημερωμένοι, ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτές …

error: