Αρχική / Must See / Επέλεξε να γεννήσει χωρίς φόβο. Ισχιακός VBAC τοκετός με εικόνες

Επέλεξε να γεννήσει χωρίς φόβο. Ισχιακός VBAC τοκετός με εικόνες

breech-vbac-cover

Ένας όχι και τόσο συνηθισμένος τοκετός είναι η γέννηση μωρού με ισχιακή προβολή παρουσίασης , δηλαδή η γέννηση, στην οποία το μωρό βγαίνει από τη λεκάνη με τους γλουτούς ή τα πόδια πρώτα, σε αντίθεση με την κανονική παρουσίαση που το κεφάλι βγαίνει πρώτα. Στην παρουσίαση αυτή,  η καρδιά του εμβρύου καθώς και οι ήχοι που  ακούγονται βρίσκονται ακριβώς πάνω από τον ομφαλό.

Αυτή ακριβώς την περίπτωση βίωσε μια μητέρα στην Αμερική. Ήταν 37 εβδομάδων όταν πήγε στον προσωπικό της γιατρό για έλεγχο του μωρού. Τότε έμεινε έκπληκτη όταν είδε ότι το μωρό της ενώ είχε πάρει θέση με το κεφάλι προς τα κάτω, ξαφνικά ήταν ανάποδα. Η πρώτη της σκέψη της ήταν ότι θα ξαναγυρνούσε στην θέση του με το κεφάλι προς τα κάτω δηλαδή,  και έτσι προσπάθησε επιπλέον με ασκήσεις να το επαναφέρει στην θέση με το κεφάλι προς τα κάτω.

Επίσης  ξεκαθάρισε  στον γιατρό της ότι δεν ήθελε να γεννήσει με καισαρική. O γιατρός της, ήταν πολύ υποστηρικτικός, αφού της συνέστησε να περιμένουν μέχρι να της έρθουν οι πόνοι και τότε να αποφάσιζαν. Είχε όμως αρκετές αμφιβολίες ότι ο γιατρός της θα κατέληγε σε καισαρική αν το μωρό δεν γυρνούσε σε θέση με το κεφάλι προς τα κάτω.

Δύο μέρες μετά, κατά την διάρκεια της νύχτας, ξεκίνησε ένας έντονος βήχας. Δεν πρόλαβε να σταματήσει και τα νερά έσπασαν. Ήταν κάτι που πραγματικά δεν περίμενε..

Ύστερα από μεγάλη ταλαιπωρία έφτασε στο νοσοκομείο. Τόσο ο γιατρός της οσο και η μαία,  της εξήγησαν πως  προσέγγιζαν αυτού του είδους τις γεννήσεις. Δηλαδή ότι θα έπρεπε να σπρώξει και ουσιαστικά το μωρό θα γεννιόταν χωρίς να το αγγίζει κανένας. Βέβαια υπήρχε μεγάλος κίνδυνος  να προσκολλούσε σε κάποιο σημείο το κεφάλι του μωρού.

Μετά από λίγα λεπτά  ώθησης, ξεκίνησε να αισθάνεται ότι το μωρό βρίσκονταν σε  φθίνουσα πορεία. Στην αρχή ήρθαν τα πόδια και έπειτα το κεφάλι. Τελικά κατάφερε να γεννήσει ένα υγιέστατο κοριτσάκι σχεδόν μια ώρα μετά  την άφιξή της στο νοσοκομείο .

«Η ίδια λέει χαρακτηριστικά: Τα δυο πρώτα μου μωρά γεννήθηκαν με φυσιολογικό τοκετό ενώ το τρίτο με καισαρική καθώς ήταν σε ισχιακή προβολή. Τότε αποφάσισα πως θα έχω ένα VBAC τοκετό. Ήταν η πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής μου»

Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από τον τοκετό.

first breastfeed

newborn breech birth


newborn breech vbac

newborn hospital breech vbac

Επιμέλεια άρθρου: Αφροδίτη Αργυροπούλου

*Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Credits:  www.birthwithoutfearblog.com

e

Δείτε Επίσης

δεν είσαι τρελή, είσαι τραυματισμένη

Δεν είσαι ΤΡΕΛΗ, Είσαι Τραυματισμένη!

“Gaslighting” είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης όπου το …

error: