Αρχική / Γυναίκα / Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ομορφιά του προσώπου σας

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ομορφιά του προσώπου σας

nikos

* Γράφει o Ειδικός Συνεργάτης Νίκος Δημήτρουλας, Γενικός Χειρουργός Ειδικευόμενος Πλαστικός Χειρουργός MD, PhD

Στο σύνηθες ερώτηµα που πολλές νέες µαµάδες θέτουν, στο πως µπορούν δηλαδή να είναι όσο πιο λαµπερές παρά τις καινούργιες και αυξηµένες τους υποχρεώσεις, η απάντηση µπορεί να είναι µονάχα σύνθετα απλή.

Ιδία είναι η απάντηση και για όσες κυρίες προετοιµάζονται για την βάφτιση του νέου µέλους της οικογένειας ή ακόµα και τον γάµο που σκέφτονται να πραγµατοποιήσουν µετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Τη φροντίδα του δέρµατος και του προσώπου σας θα πρέπει να αναλάβει κάποιος ειδικός για να σας κατευθύνει ώστε να πετύχετε το βέλτιστο δυνατό σε σύντοµο χρόνο, χωρίς να περάσετε σε υπερβολές που ούτε εσείς ούτε οι καλεσµένοι σας θα θελαν να αντικρίσουν. Χρειάζεται ένας προγραµµατισµός, µε αφετηρία του µερικούς µήνες πριν απο το γεγονός που θέλετε να κλέψετε τα βλέµµατα και τις εντυπώσεις. Αν δε προετοιµάζεστε για κάποιο συγκεκριµένο γεγονός µπορείτε να ξεκινήσετε τις θεραπείες αυτές µερικούς µήνες µετά τη γέννα µε µόνο περιορισµό να έχει παρέλθει η περίοδος του θηλασµού.

Δεν χρειάζεται µια γυναίκα να ανησυχεί για την γήρανση αλλα να νοιάζεται για το δέρµα της. Γιαυτό και η όλη φιλοσοφία των θεραπειών ιατρικής κοσµετολογίας που τείνει να επικρατήσει είναι ακριβώς αυτή.

Δεν υπάρχουν µαγικές θεραπείες, υπάρχουν όµως θεραπείες που στα κατάλληλα χέρια µπορεί να κάνουν µαγικά.

Θα πρέπει να φροντίζουµε και να περιποιούµαστε το δέρµα µας καθηµερινά, διατηρώντας το καθαρό και ενυδατωµένο και κάτι πολύ βασικό που πολλές φορές προσπερνάµενα το προστατεύουµε από τον ήλιο που έχουµε την τύχη να µας συντροφεύει για πολλούς µήνες µέσα στο χρόνο (αυτό είναι το κοµµάτι που αναλαµβάνετε εσείς)

Το κοµµάτι που αναλαµβάνουµε εµείς ως ειδικοί, είναι να εφαρµόζουµε θεραπείες κατάλληλες για τις αναγκές καθενός απο τους ανθρώπους που µας εµπιστεύονται, µε γνώµονα την υγεία του δέρµατος και την κάλυψη των αναγκων που προκύπτουν.

Συνήθως µάλιστα πριν να προκύψουν

Ανάλογα λοιπόν υπάρχουν διάφορες θεραπείες ανάµεσα στις οποίες µπορεί να επιλέξουµε, µε συνήθεις το µπότοξ, το υαλουρονικό οξύ και την µεσοθεραπεία. Επειδή συχνά το δέχοµαι σαν απορία, να ξεκαθαρίσουµε πως το µποτοξ και το υαλουρονικό είναι δύο εντελώς διαφορετικές θεραπείες, οι οποίες κατα κανόνα αφορούν και διαφορετικές περιοχές του προσώπου. Έτσι το µπότοξ αφορά το πάνω µισό του προσώπου. Ενώ υαλουρονικό οξύ εφαρµόζουµε στο κάτω µισό.

Τώρα όσον αφορά στο µπότοξΗ δραστική του ουσία παράγεται απο έναν µικροοργανισµό το Cl. Botulinum. Κι αν σας τροµάζει αυτό, σκεφτείτε πως ο Φλέµινγκ αποµόνωσε για πρώτη φορά την πενικιλίνη απο έναν άλλο µικροοργανισµό.

Εφαρµόζεται στην περιοχή του µετώπου και γύρω απο τα µάτια (για τις ρυτίδες που είναι γνωστές σαν πόδι της χήνας) καθώς και στη περιοχή του λαιµού για να πετύχουµε το Nefertiti lift. H διάρκεια του αποτελέσµατος είναι περι τους 6 µήνες, αν και θα θελα να

Λάβετε υποψιν πως όταν πραγµατοποιούµε και άλλες θεραπείες, οι αναγκες µειώνονται και θα µπορούσαµε να το επαναλαµβάνουµε µια φορά το χρόνο. Τα αποτελέσµατα µετά τη θεραπεία είναι ορατά σε 4- 5 µέρες ενώ τα αξιολογούµε µετά απο δύο εβδοµάδες.

Στόχος µας σε κάθε θεραπεία είναι να εξαφανίσουµε τις ρυτίδες, δίχως απώλεια της εκφραστικότητας και αυτό είναι κάτι για το οποίο φροντίζουµε εµείς και δεν χρειάζεται εσείς να ανησυχείτε.

Όσο για το υαλουρονικό οξύ, είναι ένας πολυσακχαρίτης που αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρµατος και γενικότερα του οργανισµού µας. Το χρησιµοποιούµε για να γεµίσουµερυτίδες και να καλύψουµε ελλείµατα όγκου που µπορεί να υπάρχουν στο πρόσωπο.

Ανάλογα µε την περιοχή που εφαρµόζεται, χρησιµοποιείται υλικό διαφορετικής πυκνότητας και συνεκτικότητας, έτσι για παράδειγµα, το υαλουρονικό που χρησιµοποιείται για την αύξηση του όγκου των χειλιών ή την εξαφάνιση των ρυτίδων καπνιστού είναι πολύ πιο λεπτόρευστο απο το υλικό που χρησιµοποιείται για την αποκατάσταση του όγκου στα ζυγωµατικά.

Η συχνότερη περιοχή που εφαρµόζεται είναι στις ρινοπαρειακές αύλακες, δηλαδή τις κάθετες γραµµές δίπλα απο το στόµα. Η διάρκεια των αποτελεσµάτων ποικίλει απο 1 – 1,5 χρόνο ανάλογα µε την περιοχή και το υλικό που χρησιµοποιήθηκε.

Κάτι πολύ σηµαντικό είναι πως το υαλουρονικό οξύ αποκαθιστά την υδατική ισορροπία του δέρµατος και σας χαρίζει νεανική όψη, ένα δέρµα δηλαδή που είναι φρέσκο και λαµπερό.

Όλα αυτά είπαµεστα κατάλληλα χέρια

Για να είµαι σε συνέπεια και συνέχεια µε την ιστοσελίδα που µε φιλοξενεί, θα µιλήσουµε για σχέσεις

Μπορεί το µποτοξ και το υαλουρονικό να είναι ο δεσµός σας, η µεσοθεραπεία θα πρέπει να ναι ο σύντροφός σας. Και η θεραπεία µε υαλουρονικό οξύ και βιταµίνες o καλύτερος απο αυτούς που έχετε να επιλέξετε.”

Πρόκειται για µια σχέση, σταθερή

Η θεραπεία επαναφέρει τη χαµένη ελαστικότητα και δοµή της επιδερµίδας. Με τη βαθειά ενυδάτωση που επιτυγχάνεται, έχουµε ένα δέρµα αναζωογονηµένο και πιο απαλό, που το σύνηθες σχόλιο που θα προκαλέσει είναι πως το πρόσωπό σας λάµπει. Ιδανική θεραπεία του ταλαιπωρηµένου απο τον ήλιο δέρµατος. Γιαυτό και εφαρµόζεται σε όλες τις περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο όπως πρόσωπο, λαιµό, ντεκολτέ και χέρια.

Kάθε θεραπεία περιλαµβάνει µια σειρά απο εγχύσεις βιταµινών και υαλουρονικού οξέος, µιας ιδιαίτερα υδρόφιλης ουσίας που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισµό µας και διατηρεί την υγρασία στο δέρµα. Αυτό που εσείς και οι άλλοι θα παρατηρήσουν µετά τη θεραπεία είναι ένα υπέροχο, υγιές δέρµα που λάµπει.

Ένα τυπικό πρόγραµµα εφαρµογής, περιλαµβάνει τρείς αρχικές θεραπείες µε µεσοδιαστήµατα 2 εως 4 εβδοµάδων. Ακολουθούν επαναλήψεις της θεραπείας κάθε 4 µε 6 µήνες.

Δεν πρόκειται για κάποια ενέσιµη θεραπεία που µπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά ή τις εκφράσεις σας, αν και όταν εφαρµόζονται σωστά καµια απο τις ενέσιµες θεραπείες δεν το κάνει.

Αυτό που δίνει είναι το καλύτερο δυνατό στο δέρµα σας υγεία, ενυδάτωση, σύσφιξη και λάµψη.

Δείτε Επίσης

hairstyle πλεξουδες1

Μαμά και κόρη: 15 εντυπωσιακά χτενίσματα για εσάς και το μικρό σας κοριτσάκι

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και εσείς δεν χάνετε την ευκαιρία να βγαίνετε όλο …

error: