Αρχική / Your Stories / Ειμαι μια μαμά που δεν άκουσα ποτέ το κλάμα απο το δικό μου αγγελάκι

Ειμαι μια μαμά που δεν άκουσα ποτέ το κλάμα απο το δικό μου αγγελάκι

MENN2

MENN

«Kι αν δεν ήξερες θα μάθεις τι σημαίνει….. Όλοι ξέρουμε αγγλικά και όλοι αμέσως θεωρούμε ότι κάποιος έκανε λάθος γράφοντας το με δύο Ν. Κι όμως αυτός που το έγραψε δεν έκανε λάθος κι εσύ που το διαβάζεις χωρίς να ξέρεις τι σημαίνει δεν μπορείς να φανταστείς ποσό τυχερός είσαι.

ΜΕΝΝ ναι με δυο Ν και είναι πέρα για πέρα σωστό

Μονάδα Εντατική Νοσηλείας Νεογνών

Ωχ …… Ναι ωχ ……

Κατάλαβες γιατί τελικά είσαι τόσο τυχερός με την άγνοια σου

Γονιός γίνεσαι ακριβώς εκείνη τη στιγμή που στα χέρια σου έρχεται μια νέα ζωή και σου ανήκει τουλάχιστον στα χαρτιά γιατί κανείς δεν ανήκει κανενός και πόσο μάλλον μια νέα ζωούλα που μόλις ήρθε στον κόσμο

Άνθρωποι κοινοί συνηθισμένοι σαν όλους γύρω σου με όνειρα μικρότερα ή μεγαλύτερα με προσδοκίες με αγωνία και περιέργεια για την νέα ζωούλα που περιμένουν να έρθει κυρίως όμως με μεγάλη τεράστια χαρά

Και τότε μπαμ

Δεν έχει σημασία το γιατί το πώς το πότε

Μπαμ

Παγωμένες εκφράσεις κρυμμένα πρόσωπα μέσα στην δειλία και το άγνωστο να κυριαρχεί παντού και να φοβίζει. Η αγωνία συνεχίζει να υπάρχει αλλά έχει αλλάξει εντελώς μορφή, έφυγε η άγνωστη εικόνα του μωρού και στην θέση της τοποθετήθηκε ένα τεράστιο γιατί απέναντι στο άγνωστο. Γονείς που μιλάνε σιγά μεταξύ τους. Γονείς που κοιτάνε τους γιατρούς με γουρλωμένα μάτια λες και θα ακούσουν καλύτερα τα όσα δεν καταλαβαίνουν. Γονείς που κλαίνε αντί να γελούν. Γονείς που φτιάσανε στην άκρη ενός παραμυθιού που μετατράπηκε σε εφιάλτη. Γονείς που δεν δέχονται την αλήθεια των γιατρών.

Για όλα αυτά θα ήθελα να γράψω. Για τους γονείς που βλέπουν ένα μωράκι μίση ώρα την ημέρα προσπαθώντας να κρατηθούν στην ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η επομένη μέρα θα είναι η δική τους ηρωική έξοδος από τις πόρτες αυτές. Η επόμενη μέρα θα γεμίσει με χαμόγελο ξανά τις ψυχές τους.

Είναι και αυτά τα μωρά που δεν αρχίζει το μονοπάτι της ζωής τους εύκολα. Και είναι και αυτοί οι γονείς που δεν αγχώνονται με το πώς θα γίνει η αλλαγή της πάνας ή το πώς θα κάνουν μπάνιο ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι. Είναι γονείς που η εικόνα του μωρού τους δεν είναι μέσα σε μια κούνια αλλά μέσα σε ένα πλαστικό κουτί. Ήρωες γονείς με δυνατά μωρά που παλεύουν να επιβιώσουν. Και η επαφή και ο θηλασμός και όλα όσα ακούγονται φυσιολογικά μετά την γέννα θα πρέπει να περιμένουν απλά να περιμένουν

Ανήκω και εγώ σε αυτούς τους γονείς

Έχω κι εγώ ένα κοριτσάκι και ναι είμαι γονιός. Ένας γονιός που δεν άκουσε ποτέ το κλάμα του μωρού του. Ένας γονιός που δεν είδε τα ματάκια της να κλαίνε. Ένας γονιός που δεν είδε ποτέ το μωρό του να κουνιέται.

Και τώρα ναι η ονομασία της δοκιμασίας και βοηθός το ιντερνετ για περαιτέρω πληροφορίες με σκοπό να βρεις την γιατρειά για το δικό σου το παιδί.

Μη κετωτική υπεργλυκιναιμία

Το δικό μου το αγγελάκι έχει μία γονιδιακή ασθένεια που τις πρώτες μέρες δεν μπορούσα ούτε να συγκρατήσω το όνομα ώστε να βρω τις απαραίτητες πληροφορίες.

Και τώρα αρχίζουν οι ερωτήσεις είτε από εμάς τους γονείς είτε από όλους τους συγγενείς

Και βομβαρδίζονται οι γιατροί και ψάχνουν οι γονείς και το συμπέρασμα το ίδιο.

Κανείς δεν έρχεται στην ζωή με υπογεγραμμένη σύμβαση χρόνου. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο υγείας. Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει ο δρόμος του.

Έτσι λοιπόν σταματάς την έρευνα και δεν περιμένεις να ακούσεις κάτι διαφορετικό από όσα έχεις διαβάσει και βρει από το ίντερνετ ή απ΄οσα έχεις ακούσει από τους γιατρούς. Σταματάς και προσπαθείς να το δεις από πιο μακριά. Και καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι δεν ξέρεις κανενός τον χρόνο ζωής του.

Παίρνοντας μια διάγνωση όμως χωρίς μέλλον προσφέρεις ότι πολυτιμότερο υπάρχει. Την τεράστια αγάπη που συσσωρεύτηκε όλο αυτό τον καιρό της προσμονής

Οπότε ένας είναι ο δρόμος που μπορείς να ακολουθήσεις. Δίνεις όση περισσότερη αγάπη μπορείς και ελπίζεις. Τι? Ένα θαύμα και κρυφά μέσα σου ελπίζεις ότι όλα θα είναι διαφορετικά για το δικό σου παιδί. Κι έτσι περνούν οι μέρες και επιβιώνεις με την νέα πραγματικότητα που ζεις.

Άλλωστε η αγάπη δεν μετριέται ανάλογα με τον χρόνο που ζει κάποιος δίπλα σου. Οι εμπειρίες είναι που αυξάνουν περνώντας ο χρόνος. Η αγάπη στο παιδί σου είναι ίδια είτε έζησες μαζί του μία ώρα είτε χρόνια.

Στο κοριτσάκι μου που παλεύει και κλείνει ένα μήνα ζωής σήμερα παρά τις προσδοκίες της αξιόλογης επιστημονικής ομάδας ιατρών που το παρακολουθεί και το φροντίζει.»

Την προσωπική της ιστορία θέλησε να μοιραστεί μαζί μας μια γλυκιά μανούλα. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε απο την πλευρά μας. Δυστυχώς λίγες μέρες αφού μας έστειλε την απο καρδιάς εξομολόγηση της, το μικρό αυτό πλασματάκι ακολούθησε το δρόμο του Θεού και βρήκε τα υπόλοιπα αγγελάκια…

Δείτε Επίσης

biasmow

Ο καλύτερος μου «φίλος» με βίασε, την πρώτη φορά που βγήκα έξω αφού είχα γίνει μαμά.

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός  από τότε που μόλις είχα γίνει μητέρα και δεν είχα …

error: