Αρχική / Must See / Είμαι δυνατή! Μια έγκυος με καρκίνο εξομολογείται.

Είμαι δυνατή! Μια έγκυος με καρκίνο εξομολογείται.

 katemurray2

Photographer Kate Murray         

Είμαι δυνατή, γιατί είχα ένα φυσιολογικό τοκετό στο σπίτι, διάρκειας 44 ωρών το 2011.

Είμαι δυνατή, γιατί όταν ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδί, αποφάσισα να γεννήσω πάλι στο σπίτι.

Είμαι δυνατή, γιατί έτρεχα καθ΄όλη τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου, μέχρι το τέλος του 8ου μήνα. Πρόσεχα απίστευτα τον εαυτό μου με γυμναστική και σωστή διατροφή.

Είμαι δυνατή, γιατί άκουγα το σώμα μου , και απλά ήξερα ότι κάτι πήγαινε στραβά.

Είμαι δυνατή, γιατί διαγνώστηκα με  καρκίνο στις σάλπιγγες στις 34 εβδομάδες εγκυμοσύνης.

Είμαι δυνατή, γιατί έπρεπε να εγκαταλείψω τελείως το πλάνο που είχα στο μυαλό μου για φυσιολογική γέννα στο σπίτι.

Είμαι δυνατή, γιατί στις 10 Μαρτίου το 2014, στις 35 βδομάδες και 6 ημέρες εγκυμοσύνης, υποβλήθηκα σε επείγουσα καισαρική , υστερεκτομή και αφαίρεση καρκίνου. Οι γιατροί ήθελαν να κλείσω τις 37 εβδομάδες, η υγεία μου όμως χειροτέρευε με γρήγορους ρυθμούς.

Είμαι δυνατή, γιατί είδα την κόρη την επόμενη μέρα. Το χειρουργείο έγινε με ολίκη αναισθησία. Με έβαλαν στην εντατική επειδή έχασα πολύ αίμα. Επίσης η κόρη μου ήταν πρόωρη, και επίσης γεννήθηκε πολύ λίγα κιλά.

Είμαι δυνατή, γιατί παρόλο που έκανα ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο, πήδηξα από το κρεβάτι μου την επόμενη μέρα και ανέβηκα τρέχοντας τα σκαλοπάτια για να πάω να συναντήσω την κόρη μου..

Είμαι δυνατή, γιατί μετέφεραν την κόρη μου σε άλλο νοσοκομείο και εγώ πάλεψα σκληρά για να αναρρώσω και να πάρω εξιτήριο.

Είμαι δυνατή γιατί σε λιγότερο από μια εβδομάδα, κατάφερα να βγω από το νοσοκομείο και πήγα στην κόρη μου. Δεν μπορούσα βέβαια να την πάρω αγκαλιά ή να την θηλάσω, λόγω των αναπνευστικών της προβλημάτων όμως τρεφόταν από το γάλα μου με σωληνάκι.

Είμαι δυνατή, γιατί κατάφερα να πάρω αγκαλιά την κόρη μου αφότου πέρασε μιάμιση βδομάδα από την γέννηση της.

Είμαι δυνατή, γιατί τους πρώτους μήνες πηγαινοερχόμουν στα νοσοκομεία συνεχώς.

Είμαι δυνατή γιατί ξεκίνησα της χημειοθεραπείες σε λιγότερο από 2 εβδομάδες μετά την γέννα. Με την πρώτη θεραπεία σταμάτησα και το θηλασμό.

Είχα σκοπό μόλις τελειώσω με τις θεραπείες να συνεχίσω να θηλάσω την μικρή μου. Ο ογκολόγος βέβαια το απέκλεισε, θα χρειαζόταν να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος . ο καρκίνος μου ήταν τόσο επιθετικός που υπήρχε 75% πιθανότητα επανεμφάνισης.

Είμαι δυνατή γιατί εξασφάλισα γάλα για την κόρη μου απο δότριες. Το κορίτσι μου  είναι 5 μηνών και δεν έχει πιεί κατι άλλο εκτός απο μητρικό γάλα.

Είμαι δυνατή γιατί ανάρρωσα απο ένα σοβαρό χειρουργείο, έκανα χειμιοθεραπείες και φρόντιζα ένα νεογέννητο και ένα παιδί.

Είμαι δυνατή γιατί είμαι 28 ετών και δεν μπορώ να κάνω άλλα παιδιά, αν και θα το ήθελα. Η σκέψη ότι δεν θα ξαναμείνω έγγυος δεν αντέχεται τις περισσότερες μέρες.

Είμαι δυνατή γιατί τους τελεθταίους 5 μήνες έχω περάσει πολλά, αλλά παλεύω καθημερινά για τα παιδιά μου και τον άντρα μου. Δεν έχω άλλη επιλογή απο το να είμαι δυνατή γι’ αυτόυς . καθε μέρα μαζί τους είναι δώρο και δεν θα χαραμίσω ούτε ένα δευτερόλεπτο.

Επιμέλεια- Μετάφραση: Γερογιαννάκη Ειρήνη

H φωτογραφία δεν απεικονίζει το πραγματικό πρόσωπο της ιστορίας.

Πηγή: http://birthwithoutfearblog.com

Δείτε Επίσης

15 βρεφικά δωμάτια

15 ιδέες για να φτιάξετε το πιο υπέροχο βρεφικό δωμάτιο

Περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι και ετοιμάζετε το βρεφικό του δωμάτιο; Φανταζόμαστε τη χαρά και …

error: