Αρχική / Μητρότητα / Αυτά που θέλω να ξέρει η κόρη μου!

Αυτά που θέλω να ξέρει η κόρη μου!

daughter

Αγαπημένη μου κόρη,

Μια μέρα που θα είσαι αρκετά μεγάλη και θα έχεις πρόσβαση σε υπολογιστή και στο Google , μάλλον θα βρεις εκείνη τη λίστα με τα πράγματα που θα θέλεις να γνωρίζεις .

Υποθέτω πως θα μπορούσα να τα γράψω σε μια κόλλα χαρτί και να τα φυλάξω μαζί με τα άλλα αναμνηστικά που έχω από τα εσάς τα παιδιά μου, αλλά το πιο πιθανό είναι να ξεχαστούν εκεί πάνω.

Σου ζητώ συγνώμη που δεν είμαι η παραδοσιακή μαμά που φτιάχνει λευκώματα για τα παιδιά της και γράφει σε χαρτιά. Ελπίζω, όταν και αν διαβάσεις ποτέ αυτή τη λίστα , να επιλέξεις να την εφαρμόσεις στη ζωή σου αντί να φρικάρεις επειδή η μαμά σου είναι τόσο «περίεργη». Σε παρακαλώ μόνο μη ποστάρεις στο internet μισόγυμνες φωτογραφίες. Αυτό δεν στο συμβουλεύω.

Απλά μην….

Αυτά που θέλω να ξέρεις κόρη μου…

«Είναι σημαντικό να φέρεσαι σαν κυρία αλλά κάποιες περιστάσεις απαιτούν μια όχι και τόσο «κυριλέ» συμπεριφορά. Αν είναι να συμπεριφερθείς σαν τρελή, κάνε το να αξίζει. Όταν τελειώσεις, φτιάξε τα μαλλιά σου και συνέχισε.

Είσαι όμορφη. Κάνε ότι καλύτερο μπορείς με αυτά που έχεις. Σπατάλησε ακριβώς τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεσαι για την εμφάνιση σου και τον υπόλοιπο σου χρόνο φρόντισε να τον αξιοποιήσεις έτσι ώστε να σε βοηθήσει να γίνεις ο άνθρωπος που θα θέλεις να γίνεις.

Να είσαι αληθινή. Θέλω τόσο πολύ να είσαι άνετη με τον πραγματικό σου εαυτό. Ο εαυτός σου είναι τρομερός. Μην τον κρύβεις.

Θα υπάρξουν άλλες γυναίκες που θα προσπαθήσουν να σε υπονομεύσουν. Θέλω να είσαι πολύ προσεκτική με τις φίλες σου, οι οποίες θα πρέπει να σε στηρίζουν, όπως και εσυ αυτές. Διάλεξε φίλες που να σε «πιάνουν», να σε καταλαβαίνουν. Δημιούργησε δεσμούς με τους ανθρώπους γύρω σου που σε κάνουν  να κλαις από τα γέλια, αλλά θα κλάψουν και μαζί σου όταν χρειαστεί. Εάν έχεις τέτοιους φίλους, οι «εχθροί» σου δεν θα μπορούν να σε βλάψουν.

Οι «εχθροί» θα υπάρχουν πάντα. Κάποια μέρα θα σταματήσει να σε απασχολεί. Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα θα στεναχωριέσαι.

Δε χρωστάς τίποτα σε κανένα. Εάν κάποιος σε αγγίξει με τρόπο που δεν σου αρέσει, μην μείνεις εκεί και το επιτρέψεις.

Θα υποτιμηθείς. Ελπίζω πως θα εστιάσεις περισσότερο στην καλή εντύπωση που θα κάνεις σε κάποιους ανθρώπους με την εξυπνάδα σου, παρά από την προσωρινή προσοχή που θα πάρεις για την εξωτερική σου ομορφιά. Όλες μπορούν να είναι όμορφες, κανείς δεν μπορεί να γίνει εσύ όμως.

Ο πατέρας σου και τα αδέρφια σου θα σου κάνουν δύσκολη τη ζωή με τα ραντεβού. Συγνώμη αλλά ελπίζω πως το αγόρι που θα καταφέρει να τους εντυπωσιάσει θα αξίζει το χρόνο και τα αισθήματα σου.

Εαν βρείς ένα αγόρι, βγές μαζί του. Δεν χρειάζεται να τον παντρευτείς. Ακόμα και αν σου το ζητήσει.

Προέρχεσαι απο δυνατές γυναικες. Ελπίζω να τιμήσεις την κληρονομιά σου, να βρεις τον εαυτό σου, να κατασταλάξεις και να είσαι αληθινή με τον εαυτό σου ανεξάρτητα με τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο σου.

Σε παρακαλώ μην κάνεις sex μέχρι να είσαι έτοιμη. Μην κάνεις παιδιά αν δεν είσαι με τον άνθρωπο που θες να γίνει πατέρας τους. Μην σταματήσεις να μορφώνεσαι μέχρι να μπορείς να βρεις δουλεια. Ναι τα έγραψα με έντονα γράμματα τα παραπάνω. Δώσε βάση.

Αν δεν είσαι καλή σε κάτι, μην σταματάς, κάνε κάτι άλλο. Κάποια στιγμή θα βρεις κάτι που θα σε κάνει χαρούμενη και θα είσαι καλή σε αυτό.

Αν δεν σου αρέσει κάποια στιγμή η κατάσταση στην οποία θα είσαι, άλλαξε την.»

Γερογιαννάκη Ειρήνη

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

%ce%b5%ce%bc%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%b1%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1

Πώς σχετίζεται η γονιμότητα της κόρης με την ηλικία εμμηνόπαυσης της μητέρας της

Τα ωοθυλάκια «φιλοξενούν» τα ωάρια και όταν είναι μειωμένα, υποδηλώνουν λιγότερες πιθανότητες σύλληψης. Η νέα …

error: