Αρχική / Μητρότητα / Τα πλεονεκτήματα του να γίνεις μητέρα σε νεαρή ηλικία.

Τα πλεονεκτήματα του να γίνεις μητέρα σε νεαρή ηλικία.

young mother

Όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότερες γυναίκες περιμένουν περισσότερα χρόνια μέχρι να αποφασίσουν να γίνουν μητέρες. Το 1970 η συνηθέστερη ηλικία ήταν τα 21. Πέρυσι η ηλικία αυτή έφτασε στα 26. Για κάποιες αυτή η ηλικία θεωρείται πολύ μικρή, για κάποιες άλλες όχι. Παρότι συχνά εσένα φτάνουν στα αυτιά σου ιστορίες για το πόσο υπέροχη είναι η ηλικία τω 20, ταξίδια, party, καριέρα… Εσύ, πρέπει να είσαι περήφανη που περνάς το χρόνο σου μεγαλώνοντας το παιδί σου. Διάβασε παρακάτω το γιατί!
 1. Έχεις πολύ ενέργεια.
 2. Όταν είσαι νέα αντέχεις την έλλειψη ύπνου. Μπορείς να επιβιώσεις ακόμα και αν ένα βράδυ δεν κοιμηθείς καθόλου.
 3. Είναι πιθανό να είσαι η μόνη με μωρό στον περίγυρο σου. Και αυτό σημαίνει ότι θα σε κακομάθουν με επισκέψεις και δωράκια.
 4. Το παιδί σου θα έχει περισσότερες αναμνήσεις με τους παππούδες του.
 5. Λόγω του νεαρού της ηλικίας σου, οι γονείς σου θα είναι επίσης νέοι. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να σου προσφέρουν μεγάλη βοήθεια με το μεγάλωμα του παιδιού.
 6. Τα παιδιά σου πιθανόν να γνωρίσουν τους προ-παππούδες τους, και να τους έχουν στη ζωή τους και στην παιδική τους ηλικία.
 7. Το σώμα σου θα επανέλθει πολύ πιο γρήγορα και εύκολα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
 8. Είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις προβλήματα γονιμότητας.
 9. Αν έχεις πρόβλημα γονιμότητας έχεις χρόνο να προσπαθήσεις και να εξερευνήσεις άλλους τρόπους.
 10. Δεν θα σου λείψουν οι νεανικές ελευθερίες – ή να προσπαθήσεις να προσαρμοστείς χωρίς αυτές-  γιατί δεν ξέρεις πως είναι χωρίς μωρό.
 11. Θα απολαύσεις τα μελλοντικά σου εγγόνια όσο ακόμα θα έχεις αρκετή ενέργεια.
 12. Το σώμα σου λειτουργεί καλύτερα. Είσαι πιο ευλύγιστη. Δεν θα σε πιάνουν πόνοι στη πλάτη όταν πας να κάνεις μπάνιο το μωρό σου.
 13. Όταν οι φίλοι σου θα γίνουν γονείς θα είσαι εσύ αυτή που θα ζητάνε συμβουλή.
 14. Το να είσαι νέα μαμά αλλάζει τις προτεραιότητες σου με πολλούς τρόπους. Είσαι ακόμα στη ηλικία των 20 και είσαι πιο πρόθυμη στις μεγάλες αλλαγές μετά το παιδί ή στο να πάρεις ρίσκα στη καριέρα σου από ότι πριν, που θα είχες βολευτεί.
 15. Δεν θα σπαταλήσεις πολύ χρόνο στο να σκεφτείς αν πρέπει να κάνεις παιδιά ή όχι.
 16. Όταν μεγαλώσουν τα παιδιά σου θα είσαι ακόμα πολύ νέοα και θα μπορείς να απολαύσεις την καινούργια σου ελευθερία με απρόσμενους τρόπους.
 17. Θα απολαύσεις για περισσότερο καιρό την μητρότητα.

 Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

μαμά

8 πράγματα που χρειάζεται κάθε μαμά!!

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που χρειάζεται μια μαμά που έχει μάθει να δίνει απλόχερα …

error: