Αρχική / Must See / Co-sleeping: μεγάλος κίνδυνος για τα μωρά.

Co-sleeping: μεγάλος κίνδυνος για τα μωρά.

cosleeping

Ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου, που ευθύνεται για τον αιφνίδιο θάνατο των μωρών, ιδιαίτερα των πολύ μικρών μωρών φαίνεται να είναι ο ύπνος με κάποιο άλλο άτομο, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Ένωση Παιδίατρων.

Το 69% των μωρών που πέθαναν ξαφνικά, μοιράζονταν το κρεβάτι τους με κάποιον άλλον την ώρα του θανάτου, αναφέρει το περιοδικό Pediatrics.

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε δεδομένα της Αμερικανικής κυβέρνησης, όπου είναι καταγεγραμμένοι 8,207 αιφνίδιοι βρεφικοί θάνατοι  την ώρα του ύπνου, σε 24 πολιτείες το 2012-2014.

Οι ερευνητές παρατήρησαν πως ο κίνδυνος είναι διαφορετικός για μωρά μέχρι 3 μηνών απ’ ότι για μωρά από 4 μέχρι 12 μηνών.

Τα μικρότερα μωρά που πέθαναν ήταν πιο πιθανόν να μοιράζονταν το κρεβάτι τους με κάποιον άλλο την ώρα του θανάτου τους.

Τα μεγαλύτερα μωρά που πέθαναν, βρέθηκαν με πράγματα στην κοιλιά τους, όπως χνούδι από κουβέρτα ή μικρά λούτρινα ζωάκια που υπήρχαν στην περιοχή του ύπνου τους.

Η Αμερικανική Ένωση Παιδίατρων προτείνει τα μωρά να κοιμούνται σε σταθερή επιφάνεια, σε μια μια κούνια κοντά στους γονείς, αλλά όχι στο ίδιο κρεβάτι για την αποφυγή απρόοπτης ασφυξίας.

Τα μωρά επίσης πρέπει να κοιμούνται ανάσκελα, χωρίς παιχνίδια, μαξιλάρια ή οτιδήποτε άλλο στο κρεβάτι τους επισημαίνουν οι ειδικοί.

Επιμέλεια άρθρου: Γερογιαννάκη Ειρήνη

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδιανομή του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση του mommyandthecity.gr

Μωρά και ασφαλές co-sleeping

Κοινός ύπνος (co-sleeping): Τι θα έλεγε το μωρό εαν μπορούσε να μιλήσει!

Δείτε γιατί τα παιδιά “πρέπει να κοιμούνται με τους γονείς μέχρι 5 ετών”

Δείτε Επίσης

πείραμα

Θα σταματούσατε αν βλέπατε αυτό το μικρό παιδί μόνο στο δρόμο; [Πείραμα της Unicef]

Πως αντιδρά αλήθεια ο κόσμος όταν βλέπει ένα μικρό παιδί μόνο του στο δρόμο; Αν …

error: