Αρχική / Must See / Γιατί τα παιδιά συμπεριφέρονται άσχημα μπροστά στη μαμά;

Γιατί τα παιδιά συμπεριφέρονται άσχημα μπροστά στη μαμά;

image

Έχεις προσέξει πως τα περισσότερα παιδιά συμπεριφέρονται άσχημα όταν οι μητέρες τους βρίσκονται μπροστά; Η μητέρα και Blogger Kate Baltrotsky μπορεί να έχει  βρει τον λόγο.

Γιατί λοιπόν τα παιδιά αποκτούν αυτή την άσχημη συμπεριφορά; Η Blogger υποστηρίζει πως αυτό συμβαίνει εξαιτίας της φύσης της μητρότητας. Η μητέρα είναι το ασφαλές καταφύγιο του κάθε παιδιού.  Είναι το μέρος που μπορεί το κάθε παιδί να εμπιστευτεί όλα του τα προβλήματα. Αν δεν μπορεί να τα εξαφανίσει η μαμά τότε ποίος μπορεί;

Η μαμά είναι η ντουλάπα που πετάει το παιδί όλα τα άσχημα συναισθήματά του.

Εάν ένα παιδί το απασχολεί μια όχι και τόσο ευχάριστη κατάσταση όλη μέρα, την στιγμή που θα δει την μητέρα του, είναι η ώρα που ξέρει πως ήρθε η ώρα να το ξεχάσει.  Αυτό βέβαια σημαίνει ότι μπορεί να αρχίσει το κλαψούρισμα, το κλάμα, τις φωνές κλπ.

Σίγουρα για μια μητέρα αυτό θα είναι πολύ δύσκολο ειδικά όταν γυρνάει σπίτι τελείως κουρασμένη και το μόνο που θέλει είναι λίγες στιγμές ησυχίας και χαλάρωσης….Αλλά αυτός είναι ο ρόλος της μαμάς.

Ότι τα παιδιά υποδέχονται με γκρίνια και κλαψούρισμα την μητέρα δεν σημαίνει πως τα έχει κακομάθει…Εάν αυτό συμβαίνει συχνά τότε πιθανόν έχει δημιουργήσει μια ασφαλή γωνιά για το παιδί της.

Είναι πολύ πολύ σημαντικό για τα παιδιά να νιώθουν όμορφα και οικεία με τα συναισθήματα του και καμία μητέρα δεν θέλει το παιδί της να μην έχει μια λειτουργική συναισθηματική νοημοσύνη.

Οπότε σύμφωνα με την Kate Baltrotsky αν το παιδί σου άρχισε να αντιμιλάει, να κλαίει και να γαντζώνεται από πάνω σου όταν περπατάς, παρ’ το σαν σημάδι ότι σ’ αγαπάει και ότι έτσι σου στέλνει πολύ αγάπη και τρυφερότητα, ακόμη και αν μερικές φορές σε οδηγεί στην τρέλα.

Επιμέλεια άρθρου: Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδιανομή του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου του.

Δείτε Επίσης

6 αθώα ψέματα_mommyandthcityphoto

6 αθώα ψέματα που λέμε στις νέες μαμάδες

Χιλιάδες σκέψεις περνούν από το μυαλό μιας νέας μαμάς τη στιγμή που θα κρατήσει για …

error: