Αρχική / Uncategorized / 5 tips για το κόψιμο νυχιών του μωρού!

5 tips για το κόψιμο νυχιών του μωρού!

cut baby nails1

Θέλετε να κόψετε τα νύχια του παιδιού σας αλλά μόνο και μόνο στην σκέψη τρομοκρατήστε; Ξέρετε ότι πρέπει να γίνει οπότε μην το αναβάλετε άλλο! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 tips για να κάνετε το κόψιμο των νυχιών του μωρού σας παιχνιδάκι!

1.Περιμένετε για την κατάλληλη στιγμή.

Μπορείτε να κόψετε τα νύχια του μωρού σας ενώ αυτό κοιμάται. Τα νεογέννητα κοιμούνται παντού, απλά φροντίστε να είναι σε κάποιο μέρος που να έχετε εύκολη πρόσβαση στα χεράκια του.

2. Χρησιμοποιήστε ψαλιδάκι για μωρά με στρογγυλές άκρες.

Μην χρησιμοποιήσεις το δικό σου ψαλιδάκι νυχιών γιατί το πιο πιθανό είναι να τραυματίσεις το μωρό.

3. Ζήτα από κάποιον να σε βοηθήσει.

Μπορεί κάποιος να κρατάει σταθερό το μωρό την ώρα που εσύ του κόβεις τα νύχια, για να μηδενίσεις την πιθανότητα τραυματισμού. Ή απλά κάποιος να του μιλάει οπότε να μην παρακολουθεί εσένα.

4. Χρησιμοποίησε λίμα.

Παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά.

5. Μην πανικοβάλλεσαι.

Αν κατά λάθος τραυματίσεις το μωρό, μην πανικοβληθείς.  Προσπάθησε να σταματήσεις το αίμα με μια γάζα και αν δεν σταματάει κάλεσε τον παιδίατρο γιατί ίσως χρειάζεται περαιτέρω ιατρική φροντίδα. Μην στεναχωρηθείς και κατηγορήσεις τον εαυτό σου. Ήταν ένα ατύχημα.

Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

μαμά

8 πράγματα που χρειάζεται κάθε μαμά!!

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που χρειάζεται μια μαμά που έχει μάθει να δίνει απλόχερα …

error: