Αρχική / Uncategorized / 5 Μύθοι για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς!

5 Μύθοι για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς!

02169985

Είστε εργαζόμενος γονέας με πολλές πολλές υποχρεώσεις που δεν σας επιτρέπουν να φροντίζετε το μωράκι σας από το πρωί έως το βράδυ και δεν έχετε κάποιον να σας βοηθήσει. Η λύση είναι να εμπιστευθείς το μωράκι σου στο βρεφονηπιακό σταθμό αλλά έχεις ακούσει τόσα κατά καιρούς που διστάζεις. Βέβαια όταν θα πάρεις την απόφαση, θα πρέπει να έχεις κάνει μια πολύ καλή έρευνα για τον κατάλληλο βρεφονηπιακό σταθμό και να εξετάσεις εξονυχιστικά τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις ώστε να είστε σίγουροι για την επιλογή σας.

Ακολουθούν 5 μύθοι για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που ήρθε η ώρα να καταρριφθούν.

1. Αφήνουν τα μωρά να κλαίνε για ώρες. Απλά δεν το κάνουν.  Έχουν αρκετά παιδιά και αν αρχίσει να κλαίει το ένα δημιουργείται σύγχυση και αναστάτωση και το πιο πιθανό είναι να αρχίσουν να γκρινιάζουν και άλλα μωρά, πράγμα που κανείς δεν το θέλει.

2.Τα παιδιά χρειάζονται την μητέρα τους και όχι ένα ξένο. Τα παιδιά φυσικά και χρειάζονται την μητέρα τους και κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ρόλο της. Από εκεί και πέρα όμως στη ζωή τους χρειάζονται ανθρώπους να καλύπτουν τις ανάγκες τους με στοργή και αγάπη. Οι άνθρωποι που δουλεύουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς εκτός του ότι είναι εκπαιδευμένοι γι’ αυτή τη δουλειά, αγαπούν και τα παιδιά, γι’ αυτό επέλεξαν και αυτό το επάγγελμα. Στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον.

3. Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα στον βρεφονηπιακό σταθμό. Σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό που πρέπει να φροντίσουν πολλά μωρά, δε γίνεται να μην έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα. Υπάρχει συγκεκριμένη ώρα φαγητού, παιχνιδιού και ύπνου. Όσο τουλάχιστον μπορεί να τηρηθεί αυτό από ένα μωρό. Άλλωστε, αν το είχες όλη μέρα στο σπίτι το πιο πιθανό είναι να μην ακολουθούσες τόσο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

4. Κοστίζει πάρα πολλά. Είναι αλήθεια ότι κοστίζει αρκετά, αλλά έχεις και τόσες άλλες υποχρεώσεις. Η φροντίδα ενός παιδιού κοστίζει αρκετά, η εξασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής του κάλυψης αλλά και το μέλλον του. Φυσικά υπάρχουν πολλά άλλα τρέχοντα έξοδα όπως ενοίκιο, θέρμανση, λογαριασμοί, φόροι κλπ. Αν λοιπόν δεν εργάζεσαι καθημερινά, δε γίνεται να τα βγάλεις πέρα.

5. Απλά κάνει κακό στα παιδιά. Τα παιδιά στον βρεφονηπιακό σταθμό αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες, μαθαίνουν να παίζουν με άλλα παιδάκια, να ακολουθούν κανόνες και μαθαίνουν συνεχώς καινούργια πράγματα. Θεωρεί κάποιος πως όλα αυτά κάνουν κακό και μπορεί να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στο μέλλον;

Σταμάτα λοιπόν να φοβάσαι τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, κάνε μια λεπτομερή έρευνα και επέλεξε τον κατάλληλο χώρο που πληρεί τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, για το δικό σου μωρό.

Δείτε Επίσης

3a9531576b3c97d43d4f2f65de28c46d

Υποθερμία σε βρέφη και παιδιά: Συμπτώματα. Τι πρέπει να κάνετε

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε: παρατεταμένης έκθεσης σε υπερβολικό κρύο παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ( η …

error: