Αρχική / Your Stories / Ο τοκετός για τον οποίο δεν ήμουν προετοιμασμένη

Ο τοκετός για τον οποίο δεν ήμουν προετοιμασμένη

12168057_1481888698786049_1606189061_n

Η Rachel Nash μας διηγείται την προσωπική ιστορία της σχετικά με την γέννηση του γιου της, και το πως βίωσε η ίδια τον φυσιολογικό τοκετό στο σπίτι.

Ο τοκετός στο σπίτι του Archer Lux Guimbellot:

Από την πρώτη συνάντηση που είχα με την Νάνσυ, την μαία, καταλάβαμε ότι ήταν η μια και μοναδική. Ήταν έμπειρη, με αυτοπεποίθηση και ήρεμη συμπεριφορά. Μου έλυνε γρήγορα όποιες απορίες είχα και φρόντιζε να με καθησυχάζει.

Ο σύζυγος μου ήταν καλά προετοιμασμένος και η Νάνσυ ήταν εξαιρετική στο να συμπαραστέκεται και στους δύο μας. Αυτό μου έδινε τεράστια ανακούφιση και μου επέτρεπε να απολαύσω τον τοκετό.

Houston Midwife Nanci Stanley

Οι πόνοι ξεκίνησαν γύρω στις 7 το πρωί και γύρω στις 4 το απόγευμα τα πράγματα έγιναν σοβαρά. Οι συσπάσεις έγιναν συχνότερες και πιο έντονες. Μπήκα στην  πισίνα που είχα ετοιμάσει για τον τοκετό. Έσπρωξα μερικές φορές αλλά δεν ένιωσα άνετα να συνεχίσω στο νερό, έτσι μεταφέρθηκα στην κρεβατοκάμαρα και ξάπλωσα στο κρεβάτι με τα χέρια μου πίσω από τα γόνατα. Συνέχισα να σπρώχνω. Περίπου είκοσι λεπτά μετά εμφανίστηκε. Η Νάνσυ πήρε το χέρι μου και το έβαλε στο κεφαλάκι του. Μου έδωσε μεγάλη ανακούφιση αυτή η πρόοδος. Μερικά σπρωξίματα ακόμα και είχε βγει έξω ολόκληρο το κεφάλι. Λίγο ακόμα και βγήκε ολόκληρος. Η Νάνσυ και ο άντρας μου τον πήραν και τον τοποθέτησαν στο στήθος μου. Ήταν μικροσκοπικός, μώβ και τρελός. Ζύγιζε 3 κιλά και 21 γραμμάρια και είχε ύψος 52.07 εκατοστά. Ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο και έτσι γίναμε οικογένεια.

Έγραψα την εμπειρία της γέννας μου, γιατί καμία ιστορία γέννας δεν είναι ίδια. Κάποιες γυναίκες έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από τις γέννες τους κάποιες άλλες όχι. Εγώ συγκαταλέγομαι στην τελευταία κατηγορία. Για μένα ήταν μια τραυματική εμπειρία. Δεν είχα κάποια επιπλοκή, κανένα πραγματικό πρόβλημα αλλά ήταν ανεξήγητα  δύσκολο και οδυνηρό. Έχω διαβάσει διάφορες ιστορίες γέννας , βιβλία φυσιολογικού τοκετού και έχω παρακολουθήσει γέννες στο σπίτι….τίποτα δεν ήταν αρκετό για να με προετοιμάσει κατάλληλα για την γέννηση του γιου μου. Ήταν κάτι το οποίο δεν μπορούσα να το σκέφτομαι για αρκετό καιρό μετά. Είναι επίσης κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσα να το πάρω ποτέ πίσω.

Νάνσυ σε ευχαριστούμε που μας βοήθησες να συστήσουμε το γλυκό μωρό μας σ’ αυτόν τον κόσμο. Οι ζωές μας άλλαξαν για πάντα.

-Rachel Nash

Επιμέλεια- Μετάφραση: Γερογιαννάκη Ειρήνη

Πηγή: http://houstonmidwife.net

Δείτε Επίσης

biasmow

Ο καλύτερος μου «φίλος» με βίασε, την πρώτη φορά που βγήκα έξω αφού είχα γίνει μαμά.

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός  από τότε που μόλις είχα γίνει μητέρα και δεν είχα …

error: