Αρχική / Uncategorized / Πεντανόστιμα Muffins με αυγά και μπέικον!

Πεντανόστιμα Muffins με αυγά και μπέικον!

 muffins
Muffins με μπέικον και αυγά! Ιδανικά για πρωινό αλλά και για πάρτυ. Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μια συνταγή που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Χρόνος προετοιμασίας:
15′
Χρόνος ψησίματος:
20′
Συνολικός χρόνος:
35′
 Μερίδες:
4
Συστατικά:
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο cheddar ( ή κάποιο άλλο τυρί που λιώνει εύκολα)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 120 g μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. λάδι ή λιωμένο βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι γάλα + ½ κ.γ.λευκό ξύδι
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κ.γ. ξινόκρεμα (sour cream)
  • ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά ( για να γεμίσουμε τα muffins)
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Οδηγίες:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε 4 μεγάλα φορμάκια για muffins.
  2. Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι τη μαγειρική σόδα και το baking powder. Τα ανακατεύουμε.
  4. Χτυπάμε το ένα αυγό με το γάλα, το ξύδι, το λάδι και την ξινόκρεμα. Προσθέτουμε και το αλάτι.
  5. Αναμειγνύουμε τα 2 παραπάνω μείγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Ρίχνουμε στο μείγμα το μπέικον το κρεμμύδι και το cheddar. Ανακατεύουμε.
  7. Βάζουμε 3 κ.σ. από το μείγμα σε κάθε ένα από τα φορμάκια. Πιέζουμε το μείγμα μέσα στα φορμάκια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  8. Κάντε μια τρύπα στο μείγμα που υπάρχει μέσα στα φορμάκια και σε κάθε τρύπα τοποθετείστε ένα αυγό. Τοποθετείτε το υπόλοιπον μείγμα μέσα στα φορμάκια.
  9. Βουτυρώστε τα muffins και βάλτε τα στον φούρνο για 20′ μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  10. Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο αφήστε τα να «ξεκουραστούν» για 5′ πριν τα σερβίρετε.
 Διατηρείτε για 4 μέρες στο ψυγείο.

Δείτε Επίσης

koksaki_egkumosunh_kai_paidi

Ιος κοξάκι: Εγκυμοσύνη και παιδί

Τόσο οι γονείς όσο και οι εγκυμονούσες πρέπει να είναι ενημερωμένοι γύρω από τον ιο …

error: