Αρχική / Uncategorized / Μαμά, γιατί μας άφησε ο μπαμπάς;

Μαμά, γιατί μας άφησε ο μπαμπάς;

sad-convo

«Μαμά, γιατί μας άφησε ο μπαμπάς;»

Όταν το παιδί σου σε κοιτάει κατάματα και σου κάνει μια τέτοια ερώτηση πώς απαντάς; Το πιο πιθανό είναι να θέλεις να πεις: «Ο μπαμπάς είναι εγωιστής. Ελπίζω να μην τον ξαναδούμε ποτέ». Δεν μπορείς να δώσεις μια τέτοια απάντηση όμως γιατί απέναντι σου έχεις ένα μικρό άνθρωπό που κουβαλάει το μισό DNA εκείνου πους σας άφησες και σας πλήγωσε.

Όσο πολύ και αν το θες, μην μιλήσεις άσχημα για τον πατέρα. Διαβεβαίωσε το παιδί σου ότι ο μπαμπάς το αγαπάει. Ότι αυτός που του έδωσε το μισό από το DNA του δεν είναι κακός άνθρωπος και έτσι ούτε το παιδί έχει κακό μέσα του.

Να είσαι ειλικρινής. Να του πεις πως δεν έχεις όλες τις απαντήσεις, ότι εύχεσαι να μπορούσες να κάνεις τα πράγματα, καλύτερα αλλά δεν μπορείς. Να του πεις πως είναι λογικό και κατανοητό να θυμώνει και πως εσύ θα είσαι πάντα δίπλα του όταν θα θέλει να μιλήσει σε κάποιον. Του θυμίζεις σε καθημερινή βάση πόσο υπέροχο παιδί είναι και πως ο μπαμπάς του δεν έφυγε μακριά σας επειδή εκείνο έκανε κάτι κακό ή λάθος.

Επίσης του λες την πιο ειλικρινή και παντοδύναμη αλήθεια που διαθέτεις: ότι μέχρι το τέλος του κόσμου, μέχρι τον ουρανό και ακόμα παραπέρα, εσύ το αγαπάς και θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου να το αγαπάς για δυο. Του επισημαίνεις πως ποτέ δεν θα το αφήσεις γιατί κάθε λεπτό που περνάς μαζί του είναι ευλογία.

Για το τέλος του λες πως ο μπαμπάς μπορεί να έφυγε, αλλά ευτυχώς άφησε πίσω του το καλύτερο κομμάτι του εαυτού του!!

 

Δείτε Επίσης

σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιού1_mommyandthecity.gr

Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους;

Οι γονείς, πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και σωστά ενημερωμένοι, ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτές …

error: