Αρχική / Must See / Πως είναι το «Κορίτσι Napalm» του Βιετνάμ σήμερα.

Πως είναι το «Κορίτσι Napalm» του Βιετνάμ σήμερα.

napalm girl1

Τον Ιούνιο του 1972 ένα Βιετναμέζικο στρατιωτικό μαχητικό αεροπλάνο έριξε κατά λάθος ένα φλεγόμενο εκρηκτικό ναπάλμ εναντίον των δικών του στρατευμάτων και πολιτών.

Η διάσημη φωτογραφία από το τοπίο του ατυχήματος, δείχνει ένα 9 χρόνο κορίτσι την Kim Phuc να τρέχει να σωθεί και να απομακρυνθεί από το φλεγόμενο χωριό Trang Bang κοντά στην Saigon – βγάζοντας τα ρούχα της για να σταματήσει το κάψιμο του σώματος της.

Σήμερα, περισσότερες από 4 δεκαετίες αργότερα, η Phuc άρχισε μια σειρά laser στο Ινστιτούτο Δερματολογίας και Laser στο Μαϊάμι για να μειώσει και να απαλύνει τις ουλές και τα τραύματα με τα οποία ζει για πάνω από 40 χρόνια.

Η Phuc, 52 ετών σήμερα περιέγραψε την διαδικασία του laser ως μια επώδυνη διαδικασία καθώς το δέρμα της κοκκινίζει έντονα. Παρόλα αυτά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αναφέρει στην The Guardian.

“Τόσα χρόνια σκεφτόμουν πως δεν θα έχω πλέον ουλές και πόνους όταν θα είμαι πλέον στον παράδεισο,” αλλά “τώρα ζω στον παράδεισο εδώ στην γη!”

Η γιατρός Dr Jill Waibel ενημερώνει πως η Phuc, θα ακολουθήσει μια σειρά θεραπειών που θα διαρκέσουν για περίπου 9 μήνες. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας θα ανακουφιστεί από τους πόνους, από τους οποίους ακόμα υποφέρει.

Η Dr Jill Waibel, αριστερά , την ώρα που εφαρμόζει την θεραπεία στην Kim Phu.

Μιλώντας στο CNN, η Phuc λέει χαρακτηριστικά για την ημέρα εκείνη: “Πάντα θυμάμαι εκείνη την φρικτή ημέρα που τρέξαμε από τον θάνατο στην ζωή.”

Η διάσημη φωτογραφία του 1972, είχε αποθανατιστεί από τον τότε 21 έτους δημοσιογράφο Nick Ut, ο οποίος έγινε σύμβολο ειρήνης για τον αποτροπιασμό της φρίκης του πολέμου στο Βιετνάμ, και κέρδισε το βραβείο Pulitzer.

“Χριστέ μου δεν πίστευα στα μάτια μου και έβλεπα ένα μικρο κορίτσι να καίγεται τόσο έντονα. Άφησα την κάμερα κάτω και πήγα να βοηθήσω. ”αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ut στο CNN.

Η Phuc περιγράφει για τον φωτογράφο… “Είναι η αρχή και το τέλος για μένα”.

“Τράβηξε την φωτογραφία εκείνης της δραματικής για εμένα ημέρας, και τώρα θα είναι εδώ μαζί μου σε αυτό το καινούριο ταξίδι μου.”

Δείτε Επίσης

15 βρεφικά δωμάτια

15 ιδέες για να φτιάξετε το πιο υπέροχο βρεφικό δωμάτιο

Περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι και ετοιμάζετε το βρεφικό του δωμάτιο; Φανταζόμαστε τη χαρά και …

error: