Αρχική / Μητρότητα / Εγκυμοσύνη / 5 τρόποι για να σταματήσεις να αγχώνεσαι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης!

5 τρόποι για να σταματήσεις να αγχώνεσαι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης!

grutniece-sieviete-skaista-sieviete-45039074

Παρόλο που η εγκυμοσύνη είναι πολύ χαρούμενο και σημαντικό γεγονός για ένα ζευγάρι, μπορεί να είναι και πηγή άγχους και στρες. Σκέφτεσαι για όλα τα πράγματα που πρέπει να έχεις έτοιμα όταν επιτέλους φτάσει η ώρα του τοκετού αλλά και τα πράγματα που θα χρειαστείς μετά. Σε κάθε εγκυμοσύνη, οι υποψήφιες μαμάδες νιώθουν αγχωμένες και αναρωτιούνται ακόμα και για το τι πρέπει να φάνε ή να πιουν και αν αυτό θα έχει κάποια επίπτωση στο πλασματάκι που μεγαλώνει μέσα τους.
Αν και συ νιώθεις έτσι, προσπάθησε να χαλαρώσεις ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Μην χρησιμοποιείται την εγκυμοσύνη ως δικαιολογία.

Σίγουρα ανησυχείς για όλα τα άσχημα που μπορεί να συμβεί στο μωρό σου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και είναι απόλυτα λογικό. Παρ’όλα αυτά αυτό δεν θα πρέπει να σε περιορίζει και να σταματήσεις να κάνεις πράγματα που αγαπάς και σε κάνουν να αισθάνεσαι ευτυχισμένη. Πριν κάνεις βέβαια οτιδήποτε πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Εστίασε στα θετικά.

Θύμισε στον εαυτό σου όλα τα όμορφα και καλά που έχεις στην ζωή σου, αλλά και την ευλογία που πρόκειται να έρθει στην αγκαλιά σου.

Προσπάθησε να μείνεις υγιής.

Αυτό σημαίνει ισορροπημένη διατροφή, όχι κάπνισμα, όχι ποτό. Επίσης συχνούς προγεννητικούς ελέγχους, βιταμίνες καθημερινά και φυσικά άσκηση. Επίσης προσπάθησε να κοιμάσαι όσο περισσότερο μπορείς.

Διαλογισμός.

Βρες ένα ήσυχο μέρος, κάθισε ή ξάπλωσε και καθάρισε το μυαλό σου. Η χαλαρωτική μουσική βοηθάει.

Αποδέξου πως δεν γίνεται να ελέγχεις τα πάντα.

Οι μαμάδες βάζουν τα δυνατά τους για να έχουν τα πάντα σε έλεγχο, αλλά κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα. Εστίασε στην υγεία σου και μην σκέφτεσαι » Τι θα γίνει αν…»

Όλοι βάζουμε τα δυνατά μας και αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε.

Δείτε Επίσης

εγκυμοσύνη

Οι 4 πιο συχνές ενοχλήσεις στην κύηση και πως να τις αποφύγετε

Οι καούρες, η ναυτία και ο εμετός, η δυσκοιλιότητα και τα φουσκώματα είναι τα 4 …

error: