Αρχική / Οικογένεια / 10 Πράγματα που πρέπει να αποφεύγουν οι παππούδες!

10 Πράγματα που πρέπει να αποφεύγουν οι παππούδες!

Ancianos nuevo

Οι παππούδες είναι πολύ σημαντικές φιγούρες στην ζωή ενός παιδιού και αποτελούν παράδειγμα. Πολλές φορές λοιπόν η γιαγιά ή ο παππούς καταπατούν κάποιους κανόνες των γονιών και έτσι τα παιδιά μπερδεύονται. Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για αυτά που θα πρέπει να αποφύγουν οι παππούδες.
  1. Να βρίσκονται στην αίθουσα τοκετού: Ποιος θα  βρίσκεται στην αίθουσα τοκετού το αποφασίζει η μητέρα. Ότι και αν αποφασίσει πρέπει να τηρηθεί.
  2. Να επιβάλλουν απόψεις στα εγγόνια: Τα παιδιά πρέπει να έχουν την δική τους άποψη.
  3. Να έχουν αδυναμία σε κάποιο εγγόνι και να το δείχνουν: Μπορεί να γίνεται ασυνείδητα αλλά είναι κάτι που απαιτεί μεγάλη προσοχή γιατί τα παιδιά μπορεί να πληγωθούν
  4. Να αγνοούν την διατροφή που πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά: Αν το παιδί ακολουθεί μια διατροφή χωρίς ζάχαρη για παράδειγμα οι παππούδες δεν πρέπει να το αγνοούν και να δίνουν ζάχαρη στα παιδιά.
  5. Να πειράζουν τα παιδιά για ρομανικά ζητήματα: «Είναι αυτό το κορίτσι σου;»  Μπορεί να αποθαρρύνει τα παιδιά να μοιράζονται με την οικογένεια τους , στο μέλλον, τα ερωτικά ζητήματά τους.
  6. Να συμβουλεύουν την μητέρα να μείνει σπίτι: Πρέπει η μητέρα να αποφασίζει από μόνη της, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα θέλω της.
  7. Να περνάνε προκαταλήψεις στα παιδιά: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον ρατσισμό τον σεξισμό ή οποιοδήποτε άλλο είδος προκατάληψης.
  8. Να επεμβαίνουν και να αλλάζουν την ώρα του ύπνου: Τα παιδιά πρέπει να έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου και οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πάντα με την έγκριση των γονιών.
  9. Να ανακρίνουν την μαμά και τον μπαμπά μπροστά στα παιδιά: Τα παιδιά μπερδεύονται σχετικά με το ποιος έχει τον έλεγχο στην οικογένεια.
  10. Να χρησιμοποιούν τα παιδιά για να τους κάνουν διάφορες δουλειές: Μπορεί να νιώσουν ότι χρησιμοποιούνται. Αν γίνει αυτό καλό θα ήταν να συνοδεύεται από ένα παρακαλώ και μια τεράστια αγκαλιά στο εγγόνι.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιού1_mommyandthecity.gr

Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους;

Οι γονείς, πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και σωστά ενημερωμένοι, ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτές …

error: