Αρχική / Μαγειρική / Black Magic! Το Σοκολατένιο κέικ κόλαση!

Black Magic! Το Σοκολατένιο κέικ κόλαση!

Black-Cake-Diethood

Αν είστε λάτρης της σοκολάτας αυτό το κέικ θα γίνει το αγαπημένο σας. Μια σοκολατένια απόλαυση που χρειάζεται μόλις 15 λεπτά προετοιμασία και 35 λεπτά ψήσιμο! Ιδανικό για κάθε περίπτωση. Σίγουρα όλοι οι φίλοι σας θα θέλουν να μάθουν την συνταγή!

Συστατικά

Για το Κέικ

2 φλιτζάνια ζάχαρη 

1-3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¾ φλιτζάνι σκόνη κακάο

2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

2 αυγά

1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα

1 φλιτζάνι δυνατό αρωματικό μαύρο καφέ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κ.γ. βανίλια

Επικάλυψη σοκολάτας

340gr  chips σοκολάτας, ψιλοκομμένα πολύ καλά

1-1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (πλήρης) 

110gr βούτυρο

Επιπλέον βούτυρο για τα φορμάκια

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350C .

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 στρογγυλά φορμάκια (διαμέτρου 22 εκατοστών περίπου)

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, την μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι

Προσθέτουμε τα αυγά, το βουτυρόγαλα τον καφέ, το λάδι και την βανίλια.

Με ένα μίξερ χτυπάμε το μείγμα στην μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά. Θα πρέπει να βγει ένα λεπτό ζυμάρι.

Ρίχνουμε το μείγμα , ομοιόμορφα, στα 2 φορμάκια.

Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά, (μπορούμε να τρυπήσουμε στο κέντρο τα 2 κέικ μας με μια οδοντογλυφιδα και αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμα)

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Βγάζουμε τα κέικ από τα φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν ρίξουμε την επικάλυψη.

Για να προετοιμάσουμε την επικάλυψη, τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα chips σοκολάτας σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και το αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση.

Περιχύνουμε το ζεστό μείγμα πάνω από τα chips σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Καλύπτουμε το μείγμα με μια μεμβράνη και το βάζουμε  στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.

Το βγάζουμε από το ψυγείο και το ανακατεύουμε.

Το τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για μια ώρα ακόμα, περίπου.

Ρίχνουμε το 1/4 της σοκολατένια επικάλυψης πάνω από το ένα κέικ , και από πάνω τοποθετούμε το άλλο κέικ.

Την υπόλοιπη επικάλυψη την ρίχνουμε πάνω από το ένα, πλέον, κέικ και στο πλάι.

Κόβουμε και σερβίρουμε.

Απολαμβάνουμε!!!

 

Δείτε Επίσης

IMG_5098_640x426

Πεντανόστιμη Σπιτική Κοτόπιτα με λαχανικά, γιαούρτι και φέτα!!

* Γράφει η Συνεργάτης Έυα Παρακεντάκη Υλικά 700γρ. βρασμένο και ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο 1 πρασινη …

error: