Αρχική / Must See / Μαμά σε πληγώνω;

Μαμά σε πληγώνω;

1447711097257

Η Cadence είναι ένα 7-χρονο κορίτσι από την Αυστραλία με αυτισμό και οξυμένες αισθήσεις. Έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα αυτά που συμβαίνουν γύρω της και λεπτομέρειες που κανείς άλλος δεν παρατηρεί. Πρόσφατα, η Cadence έγραψε ένα σημείωμα στην μητέρα της, Angela, όταν άκουσε τυχαία δύο γονείς να συζητούν στην τηλεόραση και η συζήτηση την έκανε να θεωρεί πως είναι κακιά.

H Angela μοιράστηκε στο Facebook στην σελίδα I’am Cadence αυτό το σημείωμα τονίζοντας την επίδραση που μπορεί να έχει η άγνοια κάποιον σε μικρά παιδιά. Οι λέξεις είναι πολύ ισχυρές και το τι ακούνε τα παιδιά από εμάς, από άλλους γονείς από την τηλεόραση το σχολείο και γενικά τον περίγυρό τους τα επηρεάζει.

12227094_1069384113074013_7767949903327652986_n

 Στο σημείωμα η μικρή Cadence ρωτάει την μαμά της αν ο αυτισμός την κάνει κακιά. Η μητέρα της την ρωτάει για ποιο λόγο αναρωτιέται κάτι τέτοιο και  το κορίτσι απαντάει ότι οι μεγάλοι λένε συνέχεια πως το να είσαι γονιός ενός παιδιού με αυτισμό είναι πολύ δύσκολο και ότι στην τηλεόραση λένε πως όσοι πάσχουν από αυτισμό πληγώνουν τους ανθρώπους και θα πρέπει να κλείνονται σε μια φυλακή για να είναι ασφαλείς οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια η Angela ρωτάει την κόρη της αν θεωρεί πως η μητέρα της  πιστεύει ότι όλα αυτά είναι αλήθεια και αν θα έπρεπε να τα λέει και η ίδια. Η Cadence απαντάει όχι και αμέσως η μητέρας της την ρωτάει τι πιστεύει. Η μικρή απαντάει πως δεν της αρέσει να πληγώνει τους άλλους και δεν της αρέσει να νιώθει φοβισμένη, και έτσι θα νιώθει αν μπει φυλακή. Μπορεί να γεννήθηκε με αυτισμό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως γεννήθηκε κακιά και ρωτάει την μαμά της αν κλαίει. Η μητέρα της απαντάει πως έχει χαρούμενα δάκρυα γιατί η κόρη της ξέρει να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια από όλα αυτά που άκουσε, και πως έχει λυπημένα δάκρυα γιατί κάποιοι δεν ξέρουν την αλήθεια.

Το post μοιράστηκε χιλιάδες φορές και η Angela είπε:

«Το βάρος της ευθύνης του να κάνουμε τα παιδιά να νιώθουν ασφαλή, αποδεκτά και ότι τα αγαπάμε, πέφτει στους ώμους τους δικούς μας, των μεγάλων- και μερικές φορές πρέπει κάποιος να μας υπενθυμίζει ότι δεν κάνουμε πάντα καλή δουλειά γι’αυτό .”

 

Δείτε Επίσης

15 βρεφικά δωμάτια

15 ιδέες για να φτιάξετε το πιο υπέροχο βρεφικό δωμάτιο

Περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι και ετοιμάζετε το βρεφικό του δωμάτιο; Φανταζόμαστε τη χαρά και …

error: