Αρχική / Μαγειρική / Τριπλό Cheesecake κόλαση με κρούστα από μπισκότο Oreo!

Τριπλό Cheesecake κόλαση με κρούστα από μπισκότο Oreo!

Untitled-1

Μπισκοτένια κρούστα σοκολάτας, με σοκολατένια γέμιση cheesecake. Ιδανικό για τους εθισμένους στην σοκολάτα. Χρειάζεται 45′ για την προετοιμασία και ψήσιμο 1 ώρα και 10 λεπτά.  Θα σας κάνει να γλύφεται τα δάκτυλά σας και να πάρετε τα εύσημα από όποιον το σερβίρετε.

Συστατικά

Για την κρούστα (βάση):

24 Oreo μπισκότα θρυμματισμένα

¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για την γέμιση cheesecake:

900 gr. τυρί κρέμασε θερμοκρασία δωματίου

1⅓ φλιτζάνια άχνη ζάχαρη

3 κ.σ. σκόνη κακάο

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

280 gr. μαύρη σοκολάτα θρυμματισμένη

Για την γαρνιτούρα:

¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

170 gr. μαύρη σοκολάτα θρυμματισμένη

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Οδηγίες

Για την κρούστα:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Θρυμματίζουμε πολύ καλά τα Oreo  και τα ρίχνουμε μέσα στο λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε το μείγμα στο ταψί (απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια) και το πιέζουμε προς τα κάτω. Ψήνουμε για 8 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει όση ώρα φτιάχνουμε την γέμιση.

Για την γέμισηcheesecake:

Λιώνουμε 280 gr μαύρης σοκολάτας και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε την σκόνη κακάο.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Περιχύνουμε την γέμιση πάνω από την κρούστα.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Μετά παίρνουμε ένα λεπτό μαχαίρι, ξεκολλάμε τα πλάγια τμήματα του κέικ και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο (χωρίς να το καλύψουμε ) για τουλάχιστον 8 ώρες.

Για την γαρνιτούρα:

Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος την μαύρη σοκολάτα και την ζάχαρη  σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και μετά το ρίχνουμε πάνω από το cheesecake.

Μόλις κρυώσει τελείως η γαρνιτούρα με ένα λεπτό μαχαίρι ξεκολλάμε τα πλάγια τμήματα του κέικ και το αφαιρούμε από το ταψί.

 Το υπέροχο σοκολατογλυκό μας είναι έτοιμο!!!!

Δείτε Επίσης

IMG_5098_640x426

Πεντανόστιμη Σπιτική Κοτόπιτα με λαχανικά, γιαούρτι και φέτα!!

* Γράφει η Συνεργάτης Έυα Παρακεντάκη Υλικά 700γρ. βρασμένο και ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο 1 πρασινη …

error: