Αρχική / Must See / Ένα γραμμα για τις μαμάδες με ένα μωρό και ένα νήπιο!

Ένα γραμμα για τις μαμάδες με ένα μωρό και ένα νήπιο!

A mother and her son with a new baby

Γεια σου μητέρα,

Ήσουν στο μυαλό μου σήμερα. Σκεφτόμουν ότι η αγάπη σου πολλαπλασιάζεται και αρχίζεις να ερωτεύεσαι το καινούργιο σου μωρό. Σκεφτόμουν ότι έχεις ένα μεγαλύτερο παιδάκι που και αυτό θέλει  την αγκαλιά σου. Σκεφτόμουν ότι προσπαθείς να προσαρμοστείς στην καινούργια καθημερινότητα σου που περιλαμβάνει ακόμα περισσότερες υποχρεώσεις από πριν. Σίγουρα νιώθεις περίεργα και δεν ξέρεις αν τα κάνεις όλα σωστά, αλλά εμείς που σε βλέπουμε απ’έξω αντιλαμβανόμαστε ότι τα αντιμετωπίζεις όλα με υπομονή και αγάπη. Αισθάνεσαι κουρασμένη, το ξέρω, αλλά μέσα από αυτήν την κούραση βρίσκεις την δύναμη να αγαπάς τα παιδιά σου όσο πιο δυνατά μπορείς!

Η αγάπη σου ξεπερνά την κατανόηση. Καθώς τρέχεις να αλλάξεις πάνα στο μωρό και να βάλεις φαγητό στο μεγαλύτερο παιδί σου, συνειδητοποιείς πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος. Συνειδητοποιείς πόσο έχει μεγαλώσει το πρώτο σου παιδί και τρέχεις να τα πάρεις και τα δυο μια τεράστια αγκαλιά, γιατί νιώθεις πραγματικά ευλογημένη και ότι ο χρόνος τρέχει σαν νερό.

Αυτές οι στιγμές συναισθηματισμού βέβαια σταματάνε όταν το μωρό αρχίζει να κλαίει γιατί πεινάει και το μεγαλύτερο χρειάζεται την βοήθεια σου γιατί έχασε ένα παιχνίδι. Βρίσκεις το παιχνίδι και βάζεις τον μεγαλύτερο να ασχοληθεί με κάποια δραστηριότητα για να ταΐσεις το μωρό. Καθίζεις να ταΐσεις το μωρό και παίρνεις μια βαθιά ανάσα ικανοποίησης . Τα καταφέρνεις! Αρχίζεις να βρίσκεις τους ρυθμούς σου!

Μετά από πέντε λεπτά ηρεμίας, το μεγαλύτερο παιδί αποφασίζει να περιπλανηθεί σε κάποιο άλλο δωμάτιο και ξαφνικά αρχίζει να φωνάζει γιατί χρειάζεται την βοήθεια σου. Σηκώνεσαι με το μωρό ακόμα κολλημένο πάνω σου για να δεις τι σκαρώνει. Σε αυτό το σημείο αντιλαμβάνεσαι ότι οι ημέρες που ησυχίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ταυτόχρονα βιώνεις το αίσθημα της πείνας συνεχώς. Το να κυνηγάς και να φροντίζεις παιδιά όλη μέρα δεν είναι αστείο. Δεν έχεις χρόνο να φας, δεν έχεις χρόνο καν να πιεις ένα καφέ. Οπότε τσιμπάς ότι βρεις μπροστά σου, ακόμα και τα γλυκά που έχουν φέρει φίλοι και συγγενείς , αδιαφορώντας για τις θερμίδες.

Η ζωή της μητέρας σε έχει αλλάξει. Η χαρά σου πλέον δεν βρίσκεται πια στο να ντύνεσαι μοντέρνα και να βάφεσαι (παρόλα αυτά νιώθεις υπέροχα όταν το κάνεις). Τώρα βιώνεις τις πιο όμορφες και γλυκές στιγμές της ζωής σου, η χαρά σου είναι οι θυσίες που κάνεις για τα παιδιά σου . Πλέον αυτά είναι η προτεραιότητα σου. Δεν θες να νιώθουν παραμελημένα και κάνεις ότι μπορείς για να έχουν ότι χρειάζονται. Είσαι μαμά και αυτή είναι η δουλειά σου!

Οι υποχρεώσεις σου και οι ευθύνες σου είναι αμέτρητες. Έχεις δυο παιδιά τα οποία εξαρτώνται απόλυτα από σένα. Κάθε φορά που θα καταφέρνεις κάτι για πρώτη φορά σε αυτή την καινούργια πραγματικότητα σου θα γίνεσαι πιο δυνατή και θα αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση σαν μητέρα.Έχεις να βιώσεις άπειρα όμορφα αλλά και άσχημα πράγματα, σαν μητέρα, για πρώτη φορά όπως την πρώτη φορά που θα παίξουν μαζί τα αδερφάκια ή την πρώτη φορά που θα είναι και τα δύο άρρωστα.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αγαπάς τα παιδιά σου και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για να τα μεγαλώσεις. Για αυτό πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι είσαι υπέροχη και ότι κάνεις μια δουλειά, αυτή της μητέρας, που κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Συνέχισε να προσπαθείς!!

Ειρήνη

Επιμέλεια άρθρου: Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδιανομή του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου του.

Δείτε Επίσης

Η εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα, σε 40 μοναδικές φωτογραφίες

Η εικονογράφος Peg Gerrity δημιούργησε ένα μοναδικό φωτογραφικό project, το οποίο απεικονίζει την ανάπτυξη του εμβρύου …

2 σχόλια

 1. ΤΟΝΙΑ

  Ειρήνη απλά είσαι μέσα στο μυαλό μου..χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που απογοητεύομαι κ ξανά προς την δόξα τραβώ..
  Να έχει ο θεός καλά τα παιδάκια μας κ να μας δίνει δύναμη να τα καμαρώνουμε.

 2. ΤΟΝΙΑ

  Είσαι στο μυαλό μου Ειρήνη..
  Σε ευχαριστώ που μου δείχνεις πως δεν είμαι η μόνη που απογοητεύομαι κ ξανά προς την δόξα τραβώ..γιατί δεν θα με έκανε τίποτα στη ζωή μου ευτυχησμένη αν δεν είχα τα παιδιά μου..ο θεός να μας τα φιλάει κ να μας έχει όλους καλά να τα χαιρόμαστε..
  Μαμά Τόνια

error: