Αρχική / Οικογένεια / Ο λόγος που προτιμώ τα ακατάστατα σπίτια!

Ο λόγος που προτιμώ τα ακατάστατα σπίτια!

OOCmom-002_flat_FINAL_web

Φαντάζομαι πως έχετε πάει τα παιδιά σας αρκετές φορές σε κάποιο φιλικό σπίτι για να παίξουν. Φαντάζομαι επίσης πως σε μερικά από αυτά τα σπίτια με το που περάσετε την εξώπορτα ακούσατε: «Συγχωρέστε μας για την ακαταστασία . Γίνεται χαμός, αλλά είχα τόσες δουλειές που δεν πρόλαβα να καθαρίσω».

Μόλις μπείτε μέσα στο σπίτι ανακαλύπτεται πως το σπίτι είναι πεντακάθαρο. Πάτωμα στο οποίο άνετα μπορεί να φάει κάποιος, χαλιά φρεσκοσκουπισμένα κλπ. Πράγμα που ξέρετε πως είναι αδύνατον να συμβαίνει, ειδικά όταν η οικογένεια έχει παιδιά, ίσως και κάποιο κατοικίδιο. Για να παραμένει πεντακάθαρο το σπίτι μιας μεγάλης οικογένεια απαιτεί μεγάλη προσοχή και γονείς που τρέχουν συνεχώς πίσω από τα παιδιά για να μην σκορπίσουν ψίχουλα  παντού  ή να μην αφήσουν τα ρούχα έξω από την ντουλάπα.

Προσωπικά, όταν μπαίνω σε σπίτια τόσο καθαρά που μοιάζουν με μουσείο, νιώθω άβολα. Φοβάμαι μην καταστρέψω κάτι. Επίσης αρχίζω να αναρωτιέμαι αν χρησιμοποιούν το σαλόνι για παράδειγμα ή το έχουν μόνο για την περίπτωση που έρθει κάποια παρέα στο σπίτι, αλλά τι νόημα έχει ένα δωμάτιο το οποίο δεν χρησιμοποιείται; Γι’αυτό και προτιμώ τα σπίτια που είναι λίγο ακατάστατα.

Δεν μιλάω για σπίτια γεμάτα βρομιά, μιλάω για σπίτια που φαίνεται ότι εκεί μέσα ζει μια οικογένεια.

Λογικά όταν γίνατε γονείς συνειδητοποιήσατε δυο πράγματα: 1)Μαζί με τα μωρά έρχονται και πάρα πολλά πράγματα, και 2) πόσο ακατάστατη μπορεί να γίνει η ζωή. Ακόμη και στη περίπτωση που υπάρχει μόνο ένα παιδί ο παράγοντας της ακαταστασίας μεγαλώνει σε μεγάλο βαθμό, πόσο μάλλον στην περίπτωση περισσοτέρων παιδιών και την  ύπαρξη ενός κατοικίδιου.

Ειλικρινά ακόμα και ένας γονιός ο οποίος δεν εργάζεται και μένει στο σπίτι θα τα βρει σκούρα με την καθαριότητα.

Η απόλυτη καθαριότητα απαιτεί συνεχή προσπάθεια και τεράστια δύναμη θέλησης. Δεν πρέπει να αφήνεις τα παιδιά σου να βγουν έξω, και αν βγουν θα πρέπει να καθαρίζονται από την κορυφή μέχρι τα νύχια πριν μπουν σπίτι. Θα πρέπει να τα ακολουθείς συνεχώς με μια σκούπα στο χέρι και να τους γκρινιάζεις για να μαζεύψουν τα ρούχα τους και τα παιχνίδια τους . Αλήθεια δεν μπορώ να βρω κάποιο άλλο σενάριο για να πετύχεις υψηλά επίπεδα καθαριότητας, χωρίς να θυσιάζεις  χρόνο που θα μπορούσες να περνάς ποιοτικά με το παιδί σου και πραγματικά να χαίρεσαι το σπίτι σου.

Γι’αυτό τον λόγο προτιμώ τα ακατάστατα σπίτια και τους ακατάστατους γονείς.

Οι γονείς αυτοί καταλαβαίνουν πως δεν θέλει και πολύ να λερώσεις τον καναπέ και δεν κυνηγάνε τα παιδιά τους από πίσω για να μην ακουμπήσουν ή λερώσουν το οτιδήποτε,τα κυνηγάνε γιατί είναι έτοιμα να προσποιηθούν κάποιον super ήρωα κατά πάσα πιθανότητα. Επίσης ξέρουν πως τα αποτυπώματα από λάσπες στο πάτωμα μαρτυρούν ατελείωτο παιχνίδι στον κήπο και στιγμές αμέτρητης χαράς για το παιδί.

Μην με παρεξηγήσετε , απλά θεωρώ πως λίγη ακαταστασία δεν βλάπτει, και αξίζει τον κόπο, αν σημαίνει πως τα παιδιά περνάνε όμορφες στιγμές στο σπίτι τους.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιού1_mommyandthecity.gr

Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους;

Οι γονείς, πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και σωστά ενημερωμένοι, ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτές …

error: