Αρχική / Οικογένεια / DIY Κατασκευές / DIY: Φτιάξε μόνη σου την πιο γλυκιά και αφράτη κουβερτούλα!

DIY: Φτιάξε μόνη σου την πιο γλυκιά και αφράτη κουβερτούλα!

kouvertoula

Τώρα που η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και το μωρό μας θα αρχίσει να χρειάζεται την κουβερτούλα του στο κρεβάτι, τον καναπέ, τη βόλτα, με λίγα λόγια παντού, τι πιο όμορφο να έχει την κουβερτούλα που εσύ η ίδια του έφτιαξες; Μάλιστα, η συγκεκριμένη είναι τόσο απαλή και αφράτη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως χαλάκι για την ώρα δραστηριοτήτων. Και αρχάρια να είσαι στο ράψιμο σου εγγυώμαι πως δεν θα δυσκολευτείς στην κατασκευή. Πάμε λοιπόν να δούμε τα βήματα;

Βήματα:

Διάλεξε τα υφάσματα που σου αρέσουν και κόψτα σε τετράγωνα. Κατα μέσο όρο το κάθε τετράγωνο πρέπει να είναι 15×15εκ. Θα χρειαστείς 66 τετράγωνα για να ολοκληρώσεις την κουβερτούλα σου. Τοποθέτησε 11 τετράγωνα σε κάθε σειρά, συνολικά σε 6 σειρές.

Κόψε μικρότερα τετράγωνα διάστασης 12×12 εκ. και τοποθέτησε τα κάτω απο τα πρώτα μεγαλύτερα τετράγωνα που έχεις. Καρφίτσωσε το πάνω μεγαλύτερο τετράγωνο με το κάτω μικρότερο. Ράψε τις 3 πλευρές απο το κάθε τετράγωνο και άφησε την μια πλευρά ανοιχτή. Γέμισε το κάθε τετράγωνο με το υλικό που θέλεις πχ αφρολέξ, βάτα, φελιζόλ κλπ. Έπειτα ράβεις και την τελευταία πλευρά του τετράγωνου. Τέλος βάζεις στη σειρά τα τετράγωνα και τα ράβεις μεταξύ τους ανα δυο απο την ανάποδη.

Φυσικά μπορεί να γίνει η κουβερτούλα στα χρώματα και το στυλ που εσύ θα επιλέξεις!

kouvertoula2

kouvertoula1

Στο video που ακολουθεί θα δείς βήμα βήμα τη διαδικασία για να διευκολυνθείς ακόμη περισσότερο!

Έλενα Αλεξάνδρου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

kid boy and mother playing together with cup toys

Να παίζουμε με τα παιδιά μας… το έχουν ανάγκη!

Το παιχνίδι είναι ο τρόπος των παιδιών να κάνουν τον κόσμο δικό τους, να τον …

error: