Αρχική / Must See / Σταματήστε να με ρωτάτε αν θα κάνω κορίτσι!

Σταματήστε να με ρωτάτε αν θα κάνω κορίτσι!

 

two-kids-snacking

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο προσβλητικό είναι να ρωτάτε γονείς με δυο παιδιά του ίδιου φίλου αν θα κάνουν τρίτο παιδί του άλλου φύλου; Είναι τόσο αγενής, λάθος, προσβλητική, αλαζονική και κακιά ερώτηση. Γι’αυτό, σταματήστε  το.

Ειλικρινά, από πότε έγινε θέμα; Από πότε άρχισαν οι άνθρωποι να ρωτάνε αγνώστους εάν είναι ικανοποιημένοι με τα παιδιά τους; Η αλήθεια είναι πως μια μαμά με δύο αγόρια μπορεί να θέλει πραγματικά ένα κορίτσι, και με τέτοιες ερωτήσεις να τις ξύνεται κάποια πληγή. Δεν ξέρετε αν έχει κάποιο πρόβλημα γονιμότητας, δεν ξέρετε αν έχει κάνει κάποια αποβολή ή ακόμα και αν έχει χάσει κάποιο παιδί. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε πως θα νιώσει ένας γονέας αν του κάνετε μια τέτοια ερώτηση.

 

Επίσης, ξέρετε τι άσχημο που είναι να ακούνε τα παιδιά αυτή την ερώτηση; Όταν ένα μικρό αγόρι ακούει κάποιος να λέει στην μαμά του πότε θα κάνει άλλο παιδί και μάλιστα κορίτσι, είναι σαν να ακούει ότι αυτό δεν είναι αρκετά καλό όπως ένα κορίτσι. Το ίδιο ισχύει και στην αντιστροφή περίπτωση.

To κάθε παιδί, που έχει μια μαμά, είτε είναι αγόρι είτε είναι κορίτσι, είναι απλά τυχερή που το έχει. Και εμείς δεν χρειάζεται να επεμβαίνουμε με ερωτήσεις που δεν μας αφορούν. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να γινόμαστε αδιάκριτοι και  να στεναχωρούμε γονείς και τα παιδιά.

Δείτε Επίσης

Η εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα, σε 40 μοναδικές φωτογραφίες

Η εικονογράφος Peg Gerrity δημιούργησε ένα μοναδικό φωτογραφικό project, το οποίο απεικονίζει την ανάπτυξη του εμβρύου …

error: