Αρχική / Must See / Αυτή η μαμά έχασε το μωρό της και έκανε κάτι που έσωσε εκατοντάδες πρόωρα μωρά…

Αυτή η μαμά έχασε το μωρό της και έκανε κάτι που έσωσε εκατοντάδες πρόωρα μωρά…

amy-anderson-cover

Η Έιμι Άντερσον όταν έχασε το αγέννητο αγοράκι της, τον Μπράισον, στις 20 περίπου εβδομάδες της κύησης, ήταν συντετριμμένη. Αλλά αυτό δεν την εμπόδισε από το να κάνει κάτι, ενάντια στις συμβουλές των γιατρών της, που θα βοηθούσε άλλα πρόωρα μωρά να ζήσουν.

Το 2010, ο Μπράισον υπέστη επιπλοκές στην ουροδόχο κύστη και πέθανε ενώ ήταν ακόμη στη μήτρα. Η Έιμι, μαμά ήδη τότε δυο παιδιών, άκουσε τους γιατρούς να της λένε να «περιδέσει τα στήθη της και να πάρει Sudafed» για να μειώσει την ποσότητα του μητρικού γάλακτος που παράγει το σώμα της. Αλλά εκείνη δεν το έκανε.

«Ένιωθα φρικτούς πόνους και για αυτό αποφάσισα να αφαιρέσω το γάλα για να ανακουφίσω το σώμα μου. Και κάθε φορά που αφαιρούσα γάλα, ένιωθα και πιο κοντά στον Μπράισον», είπε η Έιμι.

Αναρωτιέστε τι έκανε το γάλα η Έιμι; Έκανε έρευνα και ανακάλυψε ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση στα πρόωρα μωρά για το ανθρώπινο γάλα. Έτσι αποφάσισε να σώσει μερικές ζωές.

Και το γάλα της Έιμι ήταν απίστευτα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά επειδή ο Μπράισον θα γεννιούνταν πρόωρος.

Το μωρό όταν γεννηθεί πρόωρα χρειάζεται περίπου 180 θερμίδες ανά κιλό βάρους. Την ενεργειακή του αυτή ανάγκη την καλύπτει το μητρικό γάλα καθώς παρουσιάζει σημαντικά ενισχυμένη περιεκτικότητα σε λίπος (περίπου το 50% της σύστασης του) , πρωτεΐνες και λακτόζη, συστατικά πολύτιμα για την εκπλήρωση των μεταβολικών του αναγκών. Επίσης παρουσιάζει σημαντικά υψηλότερο ποσοστό σε νάτριο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

«Αποφάσισα να δωρίσω το γάλα μου για να μετατρέψω την τραγωδία μου σε ευλογία», είπε η Έιμι.

Η Έιμι αντλούσε γάλα για 8 μήνες και δώρισε περίπου 348 λίτρα, τα οποία κατέληξαν σε εκατοντάδες πρόωρα νεογνά.

amy anderson1

Μαθαίνοντας ότι το μητρικό γάλα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ορισμένων θανατηφόρων ασθενειών στα πρόωρα μωρά μέχρι και 79%, η Έιμι ήταν αποφασισμένη να σώσει όσα πιο πολλά βρέφη μπορούσε.

Από τότε η Έιμι έχει αποφασίσει να εκπαιδεύσει περισσότερους ανθρώπους σχετικά με την σπουδαιότητα και την δωρεά του μητρικού γάλακτος.

«Η μοναδική αυτή δωρεά, μπορεί να αλλάξει εντελώς τη ζωή κάποιων πολύτιμων μικρών μωρών», λέει.

Η Έιμι πρόσθεσε: «Ως μητέρα του Μπράισον, είναι τιμή μου να έχω την ευκαιρία να υποστηρίξω μητέρες που θρηνούν την απώλεια του μωρού τους. Η αγάπη της μητέρας παραμένει δυνατή και αιώνια ανεξάρτητα αν το παιδί της ζει ή πέθανε».

amy anderson2

πηγή: www.dinfo.gr

Δείτε Επίσης

15 βρεφικά δωμάτια

15 ιδέες για να φτιάξετε το πιο υπέροχο βρεφικό δωμάτιο

Περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι και ετοιμάζετε το βρεφικό του δωμάτιο; Φανταζόμαστε τη χαρά και …

error: