Αρχική / Οικογένεια / Δεν μου είναι εύκολο… που δεν θα είσαι πια το μοναχοπαίδι μου!

Δεν μου είναι εύκολο… που δεν θα είσαι πια το μοναχοπαίδι μου!

monaxopaidi

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Έχετε περίπου έξι εβδομάδες μέχρι την αναμενόμενη άφιξη του μωρού Νο 2. Φυσικά, είστε ενθουσιασμένη και ανυπομονείτε να γνωρίσετε αυτό το νέο μικρό πρόσωπο. Το γεγονός ότι μια δεύτερη εγκυμοσύνη όμως πηγαίνει πολύ πιο γρήγορα από ό, τι η πρώτη καθιστά δύσκολη την προσαρμογή.

Και με κάθε μέρα που περνά, αισθάνεστε την καρδιά σας να σπάει λίγο λίγο για το πρωτότοκο παιδί σας.

Ο μετασχηματισμός από μωρό σε μικρό παιδί δεν επιβραδύνεται. Κάθε μέρα, αυτό είναι διαπρέπει σε κάτι νέο, λέγοντας νέες λέξεις ή φράσεις, και σας δείχνει ένα νέο κομμάτι της απίστευτα λαμπερής προσωπικότητας του. Σας αρέσει. Δεν μπορείτε καν να περιγράψετε πόσο πολύ αγαπάτε αυτό το παιδί. Στην πραγματικότητα, πονάτε σωματικά, μερικές φορές νιώθετε τσιμπήματα στην καρδιά σας καθώς κοιτάζετε περήφανα το παιδί σας.

Κάποιες φορές πιάνετε τον εαυτό σας να λέει από μέσα του: «Παιδί μου, λυπάμαι, λυπάμαι τόσο πολύ που δεν πρόκειται να είσαι πια το ένα και μοναδικό παιδί μου. Λυπάμαι που μπορεί να μην ξυπνάω πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο μου, νιώθοντας ανανεωμένη από ένα καλό νυχτερινό ύπνο γιατί το αδελφάκι σου με κράτησε ξύπνια όλο το βράδυ. Λυπάμαι που θα είμαι κουρασμένη και δεν θα έχω την ενέργεια για στιγμές διασκέδασης μαζί σου κάθε μέρα.Λυπάμαι που δεν θα είμαι όλη δική σου.»

Στην πραγματικότητα δεν ξέρετε πως θα είναι όταν έρθει το δεύτερο παιδί, αλλά νιώθετε την ανάγκη να προστατέψετε το πρώτο σας . Φοβάστε ότι θα νιώσει παραμελημένο ή ασήμαντο και δεν το θέλετε αυτό για κανένα λόγο.

Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο για σας να δείτε πώς θα καταφέρετε να είστε αρκετή για δύο παιδιά. Έχετε μάθει να είστε μητέρα ενός μόνο παιδιού. Έχετε μάθει ο ένας τον άλλο. Έχετε γίνει φίλοι. Περνάτε τέλεια ο ένας με τον άλλο και έχετε βρει τους ρυθμού σας.

Αλλά ξέρετε τι; Τα παιδιά σας θα γίνουν τα καλύτερα φιλαράκια. Το μεγαλύτερο παιδί δεν θα θυμάται την ζωή πριν το αδερφάκι του, θα παίζουν, το μεγαλύτερο θα προσέχει το μικρότερο, θα αναπτύξουν δικούς τρόπους επικοινωνίας που θα τους κρατήσουν για πάντα.

Το ένα θα διδάξει το άλλο τόσο πολλές σημαντικές ιδιότητες: την ευελιξία, την ευγένεια, τη συγχώρεση, τη γενναιοδωρία, τη συνεργασία και την ταπεινότητα.

Σίγουρα κάποιες στιγμές το ένα θα σπάει τα νεύρα του άλλου αλλά θα διδάξουν το ένα το άλλο το θάρρος, και θα μάθουν να ζητάνε συγνώμη όταν πρέπει.

Δεν πρέπει να λυπάστε, επειδή θα δώσετε το προνόμιο σε ένα παιδί να γίνει το μεγαλύτερο αδελφάκι.

Θα μάθει να φροντίζει και να προστατεύει να συμβουλεύει και να υπερασπίζεται το αδερφάκι του.

Όποτε αντί να στεναχωριέστε, που το παιδί σας δεν θα είναι πια μοναχοπαίδι και να φοβάστε μήπως νιώσει παραμελημένο συζητήστε μαζί του και φροντίστε να του τονίσετε με κάθε τρόπο πως : Θα γίνει το πιο φοβερό μεγάλο αδερφάκι και πόσο τυχερό θα είναι το μικρό, που θα έχει αυτόν δίπλα του!

Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

η μαμά μας

8 σκίτσα που δείχνουν πόσο πολύ χρειαζόμαστε τη μαμά μας

Η μαμά θα μας μεγαλώσει με όλη της την αγάπη, θα φροντίσει για κάθε μας …

error: