Αρχική / Uncategorized / Πότε πρέπει να σταματήσουν να μας βλέπουν γυμνούς τα παιδιά μας;

Πότε πρέπει να σταματήσουν να μας βλέπουν γυμνούς τα παιδιά μας;

CoverUp_wide-900

Υπάρχει ένα ερώτημα που όλοι οι γονείς θα το έχετε θέσει στον εαυτό σας σιωπηλά κάποια στιγμή: «Σε ποιο σημείο θα πρέπει να σταματήσω να κυκλοφορώ γυμνή μπροστά στα παιδιά μου; Υπάρχει κάποιος « μαγικό αριθμός » στην ηλικία των παιδιών, κατά τον οποίο ο γυμνός γονιός ξαφνικά αποτελεί πρόβλημα για τα παιδιά;»

Ακολουθούν τρεις ερωτήσεις και τρεις προοπτικές για να τις εξετάσετε και να καταλήξετε στο τι είναι σωστό για σας.

1. Νιώθει το παιδί σας άβολα;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η στιγμή κατά την οποία το γονικό γυμνό γίνεται ακατάλληλο είναι όταν το παιδί  αρχίσει να θέτει ερωτήσεις σχετικά με τα «ιδιωτικά μέρη.» Πιστεύουν ότι όταν τα παιδιά γνωρίζουν αρκετά για στήθη κλπ, οι γονείς θα πρέπει να αποφεύγουν να κυκλοφορούν γύρω από τα παιδιά τους γυμνοί.

Πιστεύω ότι αυτές οι ερωτήσεις και οι αντιδράσεις είναι πιο πιθανό να εγείρουν την περιέργεια ενός παιδιού παρά να τα κάνουν να αισθάνονται άβολα, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει ένα επιχείρημα για τη διδασκαλία του παιδιού σας σχετικά με το απόρρητο (δικό του και δικό σας), όταν αυτό είναι αρκετά μεγάλο για να το καταλάβει. Για παράδειγμα, θα θέλατε να είστε σε θέση να κλείσετε την πόρτα και να πάτε στην τουαλέτα, χωρίς να είναι το παιδί σας μαζί – όχι επειδή είναι ακατάλληλο, αλλά επειδή είναι μια από τις λίγες ευκαιρίες που έχετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τη ακόρεστη ενέργεια που έχει!

Σε πολλές οικογένειες, τα θέματα των δύο φύλων παίζει ρόλο. Υπάρχουν μαμάδες που δεν επιτρέπουν στους γιους τουςνα είναι μαζί τους όταν αλλάζουν ή με τις αδερφές τους. Επίσης σε πολλές οικογένειες δεν επιτρέπεται ο μπαμπάς να κάνει μπάνιο την κόρη του Πολλές μητέρες συμφωνούν με Trish, αν και κατώτερα ηλικιακά όρια τους τείνουν να είναι υψηλότερα.

2. Μπορεί να δημιουργηθεί ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά στο παιδί;

Κάποιοι ανησυχούν ότι η έκθεση σε γυμνό ενηλίκων σε νεαρή ηλικία θα μπορούσε να προκαλέσει σεξουαλική περιέργεια στα παιδιά πριν να είναι έτοιμα, δηλαδή μπορεί να τους προκαλέσει να εξερευνήσουν, και ότι μπορεί να είναι η αρχή της πρόωρης σεξουαλικότητας.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν σκέφτονται όλοι το σεξ όταν βλέπουν ένα σώμα. Επίσης αρκετοί πιστεύουν πως η μεγάλη επικέντρωση στη σεμνότητα κάνει το σεξ ταμπού κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επιπόλαιες συμπεριφορές

3. Μήπως το να το κάνουμε μεγάλο θέμα είναι η πραγματική αιτία του κακού;

Για κάποιες, οικογένειες το γυμνό είναι απλά «φυσικό». Πιστεύουν ότι το να γίνεται μεγάλο θέμα, οποιαδήποτε άποψη και αν υποστηρίζει κάποιος, είναι αυτό που δημιουργεί καταστροφικές συνέπειες.  Κάποιοι υποστηρίζουν πως τα παιδιά μαθαίνουν να αισθάνονται ντροπή για το σώμα τους και τη σεξουαλικότητά τους, όταν οι γονείς πάντα κρύβουν το σώμα τους, ειδικά όταν είναι φυσιολογικό όπως όταν αλλάζει ρούχα κάποιος.

Εσύ πότε έπαψες (ή θα πάψεις) να κυκλοφορείς γυμνός μπροστά στα παιδιά σου;

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

 

Δείτε Επίσης

σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιού1_mommyandthecity.gr

Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους;

Οι γονείς, πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και σωστά ενημερωμένοι, ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτές …

error: