Αρχική / Must See / Προσοχή κίνδυνος στο κάθισμα αυτοκινήτου: Μην φοράτε ποτέ μπουφάν στο παιδί!

Προσοχή κίνδυνος στο κάθισμα αυτοκινήτου: Μην φοράτε ποτέ μπουφάν στο παιδί!

mpoufan se kathisma autokinitou

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάθε γονιος μπορεί να κάνει το Χειμώνα, είναι να βάλει το παιδί στο κάθισμα του αυτοκινήτου με το μπουφάν ή το παλτό του. Και αυτό το λάθος μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο.

Σε μια έρευνα – πείραμα που διεξήχθη πρόσφατα απο το Kids and Cars φαίνεται ξεκάθαρα ο πιθανός κίνδυνος: Όταν το παιδί φοράει χειμωνιάτικο μπουφάν, μπορεί να έχετε την αίσθηση οτι είναι σφιχτά δεμένο και καλά στερεωμένο στο καθισματάκι του αλλά αυτο μπορεί να μετατραπεί σε τραγικό λάθος.

Στο επίσημο crash test σε εργαστήριο στο Μισιγκαν, μια κούκλα -σώμα παιδιού που εμφανίζεται να είναι καλά στερεωμένο στο κάθισμα εξφενδονίζεται απο την θέση του στην πρόσκρουση που έγινε με 30χλμ/ωρα στον εξομοιωτή.

Rossen Reports 

Οι ειδικοί τονίζουν οτι πρέπει να ασφαλίζετε το παιδί στο ειδικό κάθισμα του αυτοκινήτου χωρίς να φοράει μπουφάν ή παλτό. «Αντί να του φοράτε το παλτό του, μπορείτε να ρίξετε το παλτό του ή κάποια κουβερτούλα πάνω του για να το κρατήσετε ζεστό»

Η οδηγία αυτή ισχύει και για τα μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες που πρέπει πάντα να βγάζουν τα μπουφάν τους πριν μπούνε στο αυτοκίνητο.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

πείραμα

Θα σταματούσατε αν βλέπατε αυτό το μικρό παιδί μόνο στο δρόμο; [Πείραμα της Unicef]

Πως αντιδρά αλήθεια ο κόσμος όταν βλέπει ένα μικρό παιδί μόνο του στο δρόμο; Αν …

error: