Αρχική / Uncategorized / Είναι το παιδί σου προορισμένο να επιτύχει;

Είναι το παιδί σου προορισμένο να επιτύχει;

paidi-epitiximeno

Η πλειοψηφία των γονιών θέλει τα παιδιά τους να μην έχουν μπελάδες, να τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο, και να μεγαλουργήσουν ως ενήλικες. Παρότι δεν υπάρχει συνταγή για επιτυχημένα παιδιά, μια ψυχολογική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Business Insider έχει επισημάνει έναν αριθμό παραγόντων που προβλέπουν την επιτυχία στα παιδιά. Όπως ήταν αναμενόμενο, ένα μεγάλο μέρος της έρευνας ρίχνεις τις ευθύνες στους γονείς.

Ακολουθεί η λίστα με τους 11 παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία ενός παιδιού:

1. Αν κάνουν μικροδουλειές.

Τα παιδιά που κάνουν μικροδουλειές στο σπίτι και βοηθούν, όχι μόνο μαθαίνουν να κάνουν τις δουλειές που πρέπει στην ώρα τους αλλά στο μέλλον θα έχουν και καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους γιατί θα ξέρουν τι σημαίνει ομαδική δουλειά και πως πρέπει να συνεργαζονται όλη για να γίνει μια δουλειά.

2. Αν διδάσκονται από τους γονείς  να έχουν κοινωνικές δεξιότητες.

Τα παιδιά που έχουν κοινωνικές δεξιότητες έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλούς βαθμούς στην εκπαίδευσή τους και να βρουν σύντομα μια καλή δουλειά.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά αυτά έχουν την ικανότητα να λύνουν προβλήματα μόνα τους, να βοηθούν τους άλλους και να κατανοούν τα συναισθήματά τους.

3. Αν οι γονείς τους να έχουν υψηλές απαιτήσεις από αυτά.

Τα παιδιά εκείνα των οποίων οι γονείς έχουν υψηλές απαιτήσεις είναι πιο πιθανόν να μείνουν ανεπηρέαστα από τον στόχο των γονιών τους (πχ να πάνε στο Πανεπιστήμιο) ανεξαρτήτως οικονομικών ή άλλων απαιτήσεων.

4. Αν οι γονείς να έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους.

Αυτό βοηθά τα παιδιά να μην έχουν συναισθήματα απώλειας (πχ σε περίπτωση διαζυγίου), λύπης και απόρριψης.

5.Αν έχουν μορφωμένους γονείς.

Το μορφωτικό επίπεδο των γονέων παίζει μεγάλο ρόλο στις σπουδές και την μετέπειτα απασχόληση του παιδιού.

6.Αν τα παιδιά μαθαίνουν μαθηματικά από μικρή ηλικία.

Τα παιδιά που μαθαίνουν μαθηματικά από μικρά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι επιτυχημένοι μαθητές, τόσο στα μαθηματικά όσο και στα υπόλοιπα μαθήματα.

7.Αν οι γονείς αναπτύσσουν καλές σχέσεις με το παιδί.

Παιδιά που έχουν λάβει στοργική φροντίδα στα πρώτα χρόνια της ζωής τους είναι πιθανό να έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο όπως και καλύτερες σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους στη ζωή τους. Αυτό δείχνει ότι η από νωρίς «επένδυση» χρόνου και στοργής από τους γονείς στα παιδιά μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην μελλοντική ζωή του παιδιού.

8.Αν οι γονείς τους είναι λιγότερο αγχωμένοι.

Αν έχει άγχος ο γονιός  τότε αυτό μεταφέρεται και στο παιδί επηρεάζοντας το.

9. Αν οι γονείς τα διδάσκουν να εκτιμούν την προσπάθεια αντί να αποφεύγουν την αποτυχία. 

Αν ένα παιδί, για παράδειγμα, τα πάει καλά σε ένα τεστ και οι γονείς του του πουν ότι τα κατάφερε λόγω εξυπνάδας τότε θα σταματήσει να προσπαθεί και με την πρώτη αποτυχία θα απογοητευτεί, σε αντίθετη περίπτωση αν οι γονείς του, του πουν ότι τα κατάφερε λόγω της προσπάθειάς του τότε θα μάθει να εξελίσσεται, να προσπαθεί και να μην το βάζει κάτω.

10.Αν η μητέρα εργάζεται.

Οι κόρες προσπαθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της μητέρας και να συνεχίζουν τις σπουδές τους και ακόμα να κερδίζουν πολύ καλά χρήματα. Οι γιοί μαθαίνουν να βοηθούν περισσότερο στο σπίτι.

11. Η κοινωνικο-οικονομική κατάσταση των γονέων.

Αν οι γονείς βγάζουν αρκετά χρήματα είναι πιθανόν τα παιδιά τους να έχουν καλύτερους βαθμούς και επιδόσεις.

Δείτε Επίσης

emvolio_hpv

Φάκελος Εμβόλιο HPV: Νέα συνιστώμενη δοσολογία για τα παιδιά

Η νέα αυτή οδηγία έχει την βάση της στην αξιολόγηση κλινικών μελετών, οι οποίες αποδεικνύουν …

error: