Αρχική / Οικογένεια / 5 πράγματα που θα θυμάται ένα παιδί από τους γονείς του!

5 πράγματα που θα θυμάται ένα παιδί από τους γονείς του!

b00131e97ad2c3e3175999eaa45fa9e1e307591401b64978b3763dfc72486088_large

Σκεφτείτε τις αναμνήσεις που έχετε από τα παιδικά σας χρόνια…Τι θυμάστε από τον χρόνο που περνούσαν οι γονείς σας μαζί σας;Τώρα σκεφτείτε τι είδους αναμνήσεις θα έχουν τα παιδιά σας από την τρέχουσα παιδική τους ηλικία. Θα είναι από εσάς να τσεκάρεται συνεχώς τα email σας ή το τηλέφωνό; Ή θα είναι εκπλήξεις,παιχνίδια, αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνη;

Ακολουθεί μια λίστα με αυτά που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστα στα παιδιά σας:

kids-playing-with-babysitter-INF29134

1. Τις φορές που τους έκανες να αισθάνονται ασφαλείς – ή ανασφαλείς

Τα παιδιά θα θυμούνται εκείνες τις στιγμές που κυνηγήσατε τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι τους, αλλά θα θυμούνται επίσης τις φορές που η ψυχραιμία σας εξαντλήθηκε και βγήκε από μέσα σας το «τέρας» που φοβόταν. Το να θυμώνουμε είναι μέρος της ζωής μας, απλά να είστε βέβαιοι ότι δεν εμποδίζει τα παιδιά σας από το να νιώθουν ασφάλεια.

2. Τις φορές που τους έδωσες την αμέριστη προσοχή σου.

Ποια μνήμη θα μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό και τις καρδιές των παιδιών σας; Μάλλον όταν σταματήσατε  ό, τι κάνατε για να παίξετε ποδόσφαιρο ή να κάνετε ποδηλατάδες.

3.Η σχέση που έχετε με τον σύντροφό σας.

Προσπαθήστε να έχετε το είδος του γάμου που θα κάνει τα παιδιά σας να θέλουν να παντρευτούν κάποια μέρα. Δείξτε τους τι σημαίνει να είσαι σε μια όμορφη σχέση.

4. Τα λόγια σας (επιβεβαίωσης ή κριτικής).

Ο ρόλος του γονέα είναι να διορθώνει και να πειθαρχεί, αλλά βεβαιωθείτε ότι οι διορθώσεις σας είναι γεμάτες από αγάπη, ενθάρρυνση και θετική ενίσχυση.

5. Τις οικογενειακές παραδόσεις σας

Τα παιδιά αγαπούν τον αυθορμητισμό, αλλά χρειάζονται επίσης την προβλεψιμότητα. Θα θυμούνται με αγάπη την εβδομαδιαία οικογενειακή ταινία ή την ετήσια οικογενειακή απόδραση. Δημιουργήστε παραδόσεις που θα θελήσουν να περάσουν με την σειρά τους στα δικά τους παιδιά κάποια μέρα.

Επιμέλεια άρθρου: Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδιανομή του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου του.

Δείτε Επίσης

ο ρόλος του πατέρα σήμερα

Μοντέρνοι καιροί, μοντέρνοι μπαμπάδες

Τις προηγούμενες δεκαετίες ο ρόλος του πατέρα στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού είχε υποτιμηθεί. Σήμερα …

error: