Αρχική / Must See / Πως να αποφύγεις την κλοπή οικογενειακών φωτογραφιών στα social media!

Πως να αποφύγεις την κλοπή οικογενειακών φωτογραφιών στα social media!

sm

Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram και ανεβάζουν οικογενειακές φωτογραφίες. Θα έπρεπε αυτοί οι γονείς να ανησυχούν για τυχόν κλοπή των φωτογραφιών τους;

Η σύντομη απάντηση: Ναι!

Εάν δεν θέλεις κάποιος άλλος να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες των παιδιών σου, τότε μην τις ανεβάσεις στα social media καθόλου! Οι γονείς που πραγματικά θέλουν να προστατέψουν τις φωτογραφίες των παιδιών τους αλλά ταυτόχρονα θέλουν να τις μοιράζονται με συγγενείς και φίλους, μπορούν να το κάνουν μέσω e-mail. Βέβαια και το e-mail μπορεί να παραβιαστεί, αλλά με αυτόν τον τρόπο οι φωτογραφίες εκτίθενται σε πολύ λιγότερα άτομα.

Οι γονείς πρέπει να χρησιμοποιούν τις αυστηρότερες ρυθμίσεις απορρήτου στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να αποτρέψουν το κλέψιμο των φωτογραφιών. Αξίζει να επισημάνουμε πως αρκετές φορές αυτά τα μέτρα δεν είναι αρκετά.

Είναι γεγονός πως αν ανεβάσεις κάποια φωτογραφία είναι πολύ πιθανόν να την δεις σε κάποια μέρη που δεν θα το περίμενες και δεν θα το ήθελες. Αν είσαι τελείως αρνητικός με αυτό καλό θα ήταν να μην ποστάρεις καθόλου φωτογραφίες.

Επειδή το να ανεβάζουμε φωτογραφίες παιδιών είναι αρκετά επικίνδυνο, οι γονείς καλό θα ήταν να φανούν έξυπνοι και να μην αναφέρουν ευαίσθητες πληροφορίες (όνομα παιδιού, διεύθυνση, σχολείο κλπ) που θα κάνουν πιο εύκολο για τους επιτήδειους να εντοπίσουν ένα παιδί.

Όταν το παιδί μεγαλώσει αρκετά, φτάσει στην ηλικία των 7 ή 8 χρονών, καλό θα ήταν οι γονείς να τα ρωτάνε αν θέλουν να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στο Internet. Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους και να μπορούν να πουν όχι. Εάν το κάνουν στους γονείς ου θα τους είναι πιο εύκολο να το κάνουν και με φίλους όταν ποστάρουν κάτι γι’ αυτά που δεν τους αρέσει.

Επειδή ο κόσμος του Internet είναι πλέον για τα καλά μέρος της πραγματικότητας μας, πρέπει να προσαρμοστούμε και να μάθουμε να το χρησιμοποιούμε με σύνεση.

Επιμέλεια άρθρου: Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδιανομή του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου του.

Δείτε Επίσης

15 βρεφικά δωμάτια

15 ιδέες για να φτιάξετε το πιο υπέροχο βρεφικό δωμάτιο

Περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι και ετοιμάζετε το βρεφικό του δωμάτιο; Φανταζόμαστε τη χαρά και …

error: