Αρχική / Your Stories / Εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου και έσωσα το παιδί μου!

Εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου και έσωσα το παιδί μου!

 n-NEWBORN-BABY-SEES-large570

Η εγκυμοσύνη μου είχε αμαυρωθεί από όλων των ειδών τις ανησυχίες που αφορούν στην υγεία. Συνεχώς ερχόταν όλα στο μυαλό μου, το ένα μετά το άλλο. Καμία σχέση με τις προηγούμενες δυο εγκυμοσύνες μου.

Μεταδοτικές ασθένειες

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δούλευα ως δασκάλα, και έτσι στις πρώτες εβδομάδες τις εγκυμοσύνης κόλλησα κάποια μεταδοτική παιδική ασθένεια η οποία θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες στην εγκυμοσύνη μου μέχρι και αποβολή. Μερικές εβδομάδες αργότερα έκανα εξετάσεις αίματος που επιβεβαίωσαν πως ο ιός είναι μέσα στο σώμα μου, με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνω παραπάνω εξετάσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης για τον έλεγχο της καρδιάς του μωρού.

Πριν προλάβω να συνέλθω από το σοκ ανακάλυψα πως είχα εκτεθεί σε άλλες δυο παιδικές ασθένειες. Ευτυχώς δεν είχα επιπλοκές αλλά ήμουν αρκετά αγχωμένη μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Σκεφτόμουν συνεχώς «εάν γίνει αυτό» και «εάν γίνει το άλλο»…

Αν εξαιρέσεις λοιπόν αυτά τα δράματα η εγκυμοσύνη μου προχωρούσε κανονικά.

Πάρε θέση

Στον έλεγχο των 37 εβδομάδων ο γυναικολόγος με πληροφόρησε πως το κεφάλι του μωρού βρισκόταν ανάποδα απ’ότι θα έπρεπε. Το προηγούμενο παιδί μου γεννήθηκε αρκετά μεγάλο και υποθέσαμε πως και με αυτό θα συμβαίνει το ίδιο.

Μια εβδομάδα αργότερα, το μωρό δεν είχε πάρει ακόμη θέση και εγώ αισθανόμουν πως κάτι δεν πάει καλά. Ζήτησα από τον γιατρό να μου κάνει καισαρική και να βγάλει το μωρό έξω το συντομότερο δυνατό. Νόμιζε ότι ήμουν τρελή, γιατί οι δύο προηγούμενοι τοκετοί μου είχαν γίνει φυσιολογικά και ήταν απόλυτα επιτυχημένοι.

 

Η μέρα της γέννησης

Όταν μπήκα στο νοσοκομείο για την καισαρική και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις ο γιατρός μου είπε πως το κεφάλι του μωρού βρίσκεται προς τα κάτω αλλά δεν σταθεροποιείται.

Κατά την διάρκεια της καισαρικής το μωρό άλλαξε θέση άλλες δυο φορές, και κανένας δεν πίστευε πως αυτό συμβαίνει, τον λόγο τον καταλάβαμε μόλις βγήκε από την κοιλιά μου.

Η κόρη μου γεννήθηκε 3.2kg. Περιμέναμε ένα μεγάλο μωρό και τελικά γεννήθηκε μικρή σε σχέση με τα 2 πρώτα. Και έτσι έγιναν όλα κατανοητά. Το δεύτερο παιδί μου ήταν τόσο μεγάλο που είχε ανοίξει τόσο μεγάλο χώρο μέσα μου, που το τρίτο μου παιδί δεν μπορούσε να γεμίσει. Και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προσπαθει να κρατήσει το κεφάλι της προς τα κάτω και να μην τα καταφέρνει.

Τελικά αποδείχτηκε πως η καισαρική ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε μια επείγουσα καισαρική το μωρό ίσως να κινδύνευε. Ήξερα πως το παιδί έπρεπε να βγει έξω και εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου ως μάνα!! Μερικές φορές αισθανόμαστε κάτι έντονο σαν μήνυμα που δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε. Αυτό αισθάνθηκα και ευτυχως το ακολούθησα.

* Τα γεγονότα είναι αληθινα από ανώνυμη μαρτυρία

Δείτε Επίσης

biasmow

Ο καλύτερος μου «φίλος» με βίασε, την πρώτη φορά που βγήκα έξω αφού είχα γίνει μαμά.

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός  από τότε που μόλις είχα γίνει μητέρα και δεν είχα …

error: