Αρχική / Οικογένεια / Μπαμπάς / Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας μελλοντικός πατέρας!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας μελλοντικός πατέρας!

becomingadadwide

Για σένα μελλοντικέ πατέρα, εδώ υπάρχει ένας πολύ απλός οδηγός ο οποίος θα σε βοηθήσει να μην τα κάνεις μαντάρα με την γυναίκα σου.

Μην αγνοείς το μουρμουρητό.

Εάν μια μέρα γυρίσεις από την δουλειά και βρεις την γυναίκα σου να κάθεται σε μια πολυθρόνα και απλά να μουρμουρίζει και να κοιτάζει το απέραντο κενό, μην την ενοχλήσεις. Πήγαινε πιάσε το μωρό που κλαίει ασταμάτητα και μάζεψε και τίποτα από το σαλόνι στο οποίο γίνεται χαμός. Απλά τα έχει παίξει και χρειάζεται τον χρόνο της για να ηρεμήσει.

Δείξε παραπάνω κατανόηση.

Βρες χρόνο να δώσεις έξτρα αγάπη στην γυναίκα σου. Δωσ’ της πολλές αγκαλιές. Κράτα την σφιχτά και πείραξε της τα μαλλιά, μην κάνεις σχόλιο επειδή λαδωμένα. Η γυναίκα σου κάνει μπάνιο μόνο όταν προλαβαίνει, δηλαδή σπάνια, οπότε κράτα τα σχόλια για τον εαυτό σου. Εάν ξέρεις τι είναι καλό για σένα, δείξε συμπόνοια και πες της πόσο την ομορφαίνει η μητρότητα, και ότι είναι ελκυστική όπως πάντα. Με λίγα λόγια σε αυτή τη φάση πρέπει να πεις ψέματα.

Μην την ρωτήσεις πότε θα ξεκινήσει ξανά την γυμναστική.

Ας μην έχουμε μη-ρεαλιστικές προσδοκίες από μια γυναίκα που μόλις δημιούργησε μια ζωή. Δεν είναι σοφό.

Μαγείρεψε.

Δεν έχει ενέργεια να κάνει τίποτα, γιατί απλά το μωρό της την έχει «ρουφήξει». Γίνε ευγενικός και βοήθησε την να φάει ένα ένα κανονικό γεύμα, σαν φυσιολογικός άνθρωπος.

Tip: Καθάρισε την κουζίνα μόλις τελειώσεις. Αν είναι να καθαρίζει μετά για ώρες, απλά δεν θα την έχεις βοηθήσει ούτε στο ελάχιστο. Βέβαια μην το παρακάνεις με την καθαριότητα γιατί θα νιώσει ανίκανη για το οτιδήποτε, και ότι δεν είναι αναγκαία η παρουσία της.

Κράτα το μωρό.

Εάν η γυναίκα σου, σου ζητήσει να κρατήσεις το μωρό, απλά κράτα το. Μην γυρίσεις και το βάλεις να ξαπλώσει. Αν αντί να το κρατήσεις, το αφήσεις,  η γυναίκα σου και το μωρό θα σε θεωρήσουν αναξιόπιστο επειδή, πολύ απλά δεν μπορείς να ακολουθήσεις βασικές οδηγίες. Δεν θα χρειαστεί εξάλλου να το κρατάς για πάντα, μόνο μέχρι να πάει στη τουαλέτα η μαμά ή  να κάτσει να φάει κάτι.

Ποτέ μην ξυπνάς μια μαμά όταν κοιμάται.

Εάν δεν ακολουθήσεις τελικά καμία από τις παραπάνω συμβουλές, απλά κάνε αυτό και μόνο. Εάν η μητέρα του παιδιού σου κοιμάται (επιτέλους!), μην την ξυπνήσεις για ασήμαντους λόγους. Οι μόνοι αποδεκτοί λόγοι είναι να έχει πιάσει φωτιά η κουζίνα ή ότι έρχεται ανεμοστρόβιλος προς το σπίτι.

Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

42-69315240

Εγκυμοσύνη: Η επιλόχεια κατάθλιψη και η θέση του πατέρα

*Γράφει o Άρης Τσιγκρής – Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος,  MD PhD. Η εγκυμοσύνη για τη γυναίκα …

error: