Αρχική / Μητρότητα / Θηλασμός / «Σε θήλαζε η μητέρα σου;» Μια ερώτηση που δεν πρόκειται να προκύψει ποτέ στην ενήλικη ζωή σου

«Σε θήλαζε η μητέρα σου;» Μια ερώτηση που δεν πρόκειται να προκύψει ποτέ στην ενήλικη ζωή σου

mpimpero-thilasmos

Σαν ενήλικας, ποτέ δεν θα έχεις λόγο να αναρωτηθείς εάν η μητέρα σου σε θήλαζε η όχι. Δεν έχω ιδέα εάν θήλαζα ή όχι. Επίσης δεν έχω ιδέα εάν ο σύντροφός μου θήλαζε ή όχι. Ή το αφεντικό μου. Ή ο  Albert Einstein. Ή Steve Jobs. Ή η Madonna.

Όταν περάσει το παιδί σου τη μωρουδίστικη φάση και μεγαλώσει λίγο και σταματήσει να θηλάζει, δεν θα μιλήσεις και δεν θα νοιαστείς ποτέ ξανά για αυτό. Απλά γιατί μετά θα έχεις να αντιμετωπίσεις άλλα γονικά θέματα.

Υπάρχει μια θεμιτή ανάγκη για στήριξη των γυναικών που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους. Οι σύμβουλοι θηλασμού θα πρέπει να είναι  ευρέως διαθέσιμοι για την σωστή και έγκυρη ενημέρωση των μαμάδων που θηλάζουν, όπως και η στήριξη και ενημέρωση για την φόρμουλα θα πρέπει να είναι εξισου σωστή, απλά γιατί κάθε γυναίκα θα πρέπει να έχει επιλογές.

Αυτό που μετράει είναι ότι το παιδί σου τρέφεται και ότι εσύ είσαι χαρούμενη. Είτε θηλάζεις το μωρό σου είτε το ταΐζεις με φόρμουλα. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν διαφωνίες, και πάντα θα έχουν, για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μορφής σίτισης. Απλά μην τους δίνεις σημασία.

Κανείς δεν νοιάζεται περισσότερο από σένα για το μωρό σου. Κανείς. Γι’αυτό τον λόγο λοιπόν μην αφήσεις κανένα να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα για τον τρόπο που επέλεξες να ταΐζεις το παιδί σου-ειδικά της πολύ προσωπικής επιλογής να το ταΐζεις από το στήθος σου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο θηλασμός δεν είναι η ιδανική λύση για μια μητέρα και ποτέ δεν χρειάζεται να δικαιολογηθείς. Μπορεί να μην θέλεις ή να μην μπορείς. Κανείς δεν χρειάζεται να το ξέρει.

Μάντεψε κάτι… «Σε θήλαζε η μητέρα σου;» είναι μια ερώτηση που δεν πρόκειται να προκύψει ποτέ στην ενήλικη ζωή. Δεν χρειάζεται να το γράψεις στο βιογραφικό σου και δεν υπάρχουν βραβεία για τις μητέρες που το κάνουν.

Προσπάθησε να κρατήσεις στο μυαλό σου αυτό,αν νιώθεις ένοχη για αυτήν την πλευρά της μητρότητας: Κανείς δεν νοιάζεται αν θηλάζαμε ή όχι όταν ήμασταν μικροί. Και αν το κάνουν είναι περίεργοι.

Έλενα Αλεξάνδρου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82_mommy

Δημόσιος θηλασμός την Κυριακή σε 54 πόλεις της Ελλάδας. Όλες οι πληροφορίες ανα πόλη!

Πώς ξεκίνησε η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού Το 1990, στη Συνάντηση Κορυφής για τα Παιδιά, οι …

Ένα σχόλιο

  1. ΕΥΓΕΝΙΑ

    Εντελώς άσχετη η σύνδεση του θηλασμού με το αν θα προκύψει η ερώτηση αυτή στην ενήλικη ζωή σου.Το θέμα δεν είναι αυτό αλλά πόσα οφέλη εχει ο θηλασμος στην υγεια (ψυχική και σωματικη) όχι μόνο στην ενήλικη άλλα σε όλη τη ζωή σου!Πολύ ρηχό το άρθρο χωρίς καμία απολύτως ουσία!Κρίμα!

error: