Αρχική / Μητρότητα / Μαμά, ποιος σου έμαθε πως να είσαι μαμά;

Μαμά, ποιος σου έμαθε πως να είσαι μαμά;

shutterstock_158445608
Ένα καινούργιο μωράκι έγινε μέλος τις οικογένειας μου και η κόρη μου είναι ενθουσιασμένη! Συνέχεια λέει «Μαμά, κοίτα! Άνοιξε τα μάτια της! Κοίτα την κουνάει τα δάκτυλά της!»
Η επόμενη αντίδρασή της ήταν να με ρωτήσει » Μαμά θα μου δείξεις πως πρέπει να συμπεριφέρομαι στο μωρό και τι πρέπει να κάνω;»

«Εννοείς τώρα;»

» Όχι, όταν μεγαλώσω. Όταν θα είμαι αρκετά μεγάλη για να κάνω δικό μου παιδί. Όταν γίνω μαμά!»

Και πριν προλάβω καν να απαντήσω με ρωτάει; «Μαμά, ποιος σου έμαθε πως να είσαι μαμά;»

Και η ερώτηση με έριξε στα πατώματα. Η μητέρα μου πέθανε λίγα χρόνια πριν γίνω μητέρα, και πόσο την ήθελα να είναι μαζί μου τότε..Πόσο την είχα ανάγκη….Και πόσο πένθησα που δεν θα υπήρχε ποτέ η ιεροτελεστία στην σχέση μητέρας και κόρης, όταν η κόρη γίνεται και αυτή πια μητέρα.

Αλλά υπήρξαν άλλες θαυμάσιες γυναίκες που με βοήθησαν, κυρίως η πεθερά μου, η οποία με στήριξε πολύ τον πρώτο χρόνο της μητρότητας.

Αυτές οι γυναίκες μου έμαθαν τόσα πολλά… αλλά όχι όσα μου έμαθε το ένα άτομο, που εκείνη την χρονιά, και την επόμενη, και την επομένη, και την επόμενη, με δίδαξε πως πρέπει να συμπεριφέρομαι στο πρώτο μου μωρό.

Αυτό το άτομο μου έμαθε πως να φιλάω το μωρό μου. Πως να το βοηθάω με τους κολικούς. Πως να γιορτάζουμε κάθε επιτυχία του και πως να απαλύνουμε κάθε αποτυχία. Αυτό το άτομο με έμαθε πως να το κάνω να γελάει και να σκουπίζω τα δάκρυα του.

“Αγάπη μου υπάρχει ένα άτομο που με δίδαξε όλα όσα ξέρω και όσα ακόμα μαθαίνω. Αυτό το άτομο είσαι εσύ. Εσύ μου έμαθες ότι χρειάζεται να ξέρω για να είμαι μαμά. Και μια μέρα, όταν γίνεις μαμά, θα δεις…. το μωρό σου θα κάνει το ίδιο.»

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

μαμά

8 πράγματα που χρειάζεται κάθε μαμά!!

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που χρειάζεται μια μαμά που έχει μάθει να δίνει απλόχερα …

error: