Αρχική / Μητρότητα / Εγκυμοσύνη / Είσαι έγκυος; Φάε σοκολάτα!

Είσαι έγκυος; Φάε σοκολάτα!

http---prod.static9.net.au-_-media-Network-Images-pregnant-chocolate-16023

Υπάρχουν τόσα πολλά «ΜΗΝ» για τις γυναίκες όταν διανύουν μια εγκυμοσύνη. Μην πίνεις αλκοόλ. Μην πιεις καφέ. Μην γυμνάζεσαι πολύ. Μην γυμνάζεσαι τόσο λίγο. Μην σηκώνεις πράγματα. Μην τρως γλυκά κλπ. 

Εγκυμονούσες ακούστε λοιπόν τα καλά νέα. Μια νέα έρευνα αποκάλυψε πως μια μικρή ποσότητα σοκολάτας, σε καθημερινή βάση, κάνει καλό στις εγκυμονούσες.

Γυναίκες που περίμεναν μωρό, κατανάλωσαν 30 γρ σοκολάτας την ημέρα, για 12 εβδομάδες. Η μελέτη έγινε για να αξιολογηθεί η επίδραση της σοκολάτας,  υψηλής περιεκτικότητας σε φλαβονόλες, στην εγκυμοσύνη. Η σοκολάτα αυτή είναι η μαύρη σοκολάτα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η καθημερινή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας έχει θετική επίδραση στον πλακούντα, στην ανάπτυξη του εμβρύου και στη βελτίωση της ροής του αίματος. Bonus: ακόμα και η σοκολάτα χαμηλής περιεκτικότητας σε φλαβονόλη μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική δηλαδή και η σοκολάτα γάλακτος κάνει καλό.

«Αυτή η έρευνα υποδεικνύει  ότι η σοκολάτα κάνει καλό στο πλακούντα και στην ανάπτυξη του εμβρύου  και για αυτό δεν ευθύνεται αποκλειστικά η περιεκτικότητα της σε φλαβονόλη» εξηγεί ο Emmanuel Bujold, ένας από τους ερευνητές της μελέτης.

Περισσότερη έρευνα θα χρειαστεί να γίνει για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Επιμέλεια: Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδιανομή του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου του.

 

Δείτε Επίσης

εγκυμοσύνη

Οι 4 πιο συχνές ενοχλήσεις στην κύηση και πως να τις αποφύγετε

Οι καούρες, η ναυτία και ο εμετός, η δυσκοιλιότητα και τα φουσκώματα είναι τα 4 …

error: