Αρχική / Βάπτιση-Party / Το πιο χρωματιστό Κέικ-Τούρτα!

Το πιο χρωματιστό Κέικ-Τούρτα!

xromatisto-keik-tourta-cover

Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο κέικ με πολύχρωμη τρούφα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας. Εξαιρετική επιλογή για παιδικό πάρτι, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Μερίδες:9-12 μεγάλα κομμάτια

Προετοιμασία: 10′

Χρόνος μαγειρέματος: 30′

Συνολικός Χρόνος: 90′ ( γιατί πρέπει να αφήσουμε το κέικ να κρυώσει)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Κέικ
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι, προαιρετικά
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
1/3 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι πολύχρωμη τρούφα

Frosting
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι, προαιρετικά
1 1/2 έως 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι πολύχρωμη τρούφα

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά αυγό, το αποβουτυρωμένο γάλα, το γιαούρτι, το λάδι, και την βανίλια.
Προσθέστε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά, αναμιγνύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Θα υπάρχουν κάποια μικρά εξογκώματα στο μείγμα αλλά μην ανακατέψετε παραπάνω.
Ρίχνουμε την πολύχρωμη τρούφα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά στα ψεκάζει, προσέχοντας να μην λιώσουμε την τρούφα.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου. (Μετά τα 25′ καλό θα ήταν να ελέγχετε το κέικ).
Για να βεβαιωθούμε πως το κέικ είναι έτοιμο δοκιμάζουμε να το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Αν είναι έτοιμο η οδοντογλυφίδα θα βγει έξω καθαρή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει το κέικ.

Frosting

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια, το αλάτι, και ρίχνουμε στο μείγμα σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη , ενώ χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει λείο και αφράτο, για περίπου 3 λεπτά.

Περιχύνουμε το frosting πάνω στο κέικ, αφού έχουμε βεβαιωθεί ότι έχει κρυώσει και  λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα!

Διακοσμούμε με πολύχρωμη τρούφα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Επιμέλεια άρθρου: Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδιανομή του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου του.

Δείτε Επίσης

%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%ba%cf%8c%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%82-mommy

10 μοναδικά Τutorial για να φτιάξεις το δικό σου κότσο

  Έχετε κάποια κοινωνική εκδήλωση που πρέπει να παρευρεθείτε αλλά δεν έχετε χρόνο για μια …

error: