Αρχική / Must See / Αυτό το παιδικό στρώμα είναι διαφορετικό απ’ όλα τα υπόλοιπα και μπορεί να σώσει ζωές!

Αυτό το παιδικό στρώμα είναι διαφορετικό απ’ όλα τα υπόλοιπα και μπορεί να σώσει ζωές!

image

Το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (ΣΑΒΘ) είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου παιδιών ηλικίας κάτω του ενός έτους. Σύμφωνα με το CDC, περίπου 1.500 παιδιά πέθαναν στην Αμερική από ΣΑΒΘ, μόνο το 2013.

Παρότι τα αίτια πρόκλησης Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως ο ύπνος μπρούμυτα, τα πολύ μαλακά στρώματα, τα μη ασφαλή κρεβάτια σε συνδυασμό με το διοξείδιο του άνθρακα που παγιδεύεται στο στρώμα, μπορεί να είναι παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση του παραπάνω συνδρόμου.

Είναι ιδιαίτερα τραγικό να χάσεις ένα υγιέστατο μωρό από αιφνίδιο βρεφικό θάνατο, κάτι που δυστυχώς οι αδερφές Julie και Margie Andreae γνωρίζουν πολύ καλά αφού ο θάνατος της ανιψιάς τους από το σύνδρομο αυτό σημάδεψε την οικογένειά τους.

Μετά το θάνατό της οι Julie και η Margie αποφάσισαν πως είχε έρθει ο καιρός να γίνει κάποια αλλαγή. Έτσι, συνεργάστηκαν με την Kelly Obriot, που ασχολείται με τον σχεδιασμό ασφαλών βιομηχανικών προϊόντων και κατασκεύασαν ένα νέο στρώμα κούνιας που αναπνέει.

Φτιαγμένο από το ίδιο υλικό που συναντάμε στα παπούτσια του τένις και στα καλύμματα του αυτοκινήτου, αυτό το στρώμα επιτρέπει στα νεογέννητα μωρά να αναπνέουν φρέσκο αέρα, ανεξάρτητα με το πως κοιμούνται.

Αν και όλοι γνωρίζουμε πως ο σωστή στάση ύπνου, για τα μωρά, είναι με την πλάτη, οι, Julie, Margie και Kelly έλαβαν υπόψη τους πως τα μωρά συχνά στριφογυρίζουν στον ύπνο τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επιμέλεια: Έλενα Αλεξάνδρου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

 

Δείτε Επίσης

πείραμα

Θα σταματούσατε αν βλέπατε αυτό το μικρό παιδί μόνο στο δρόμο; [Πείραμα της Unicef]

Πως αντιδρά αλήθεια ο κόσμος όταν βλέπει ένα μικρό παιδί μόνο του στο δρόμο; Αν …

error: