Αρχική / Οικογένεια / 10 Λόγοι για τους οποίους αξίζει να κάνεις δεύτερο παιδί.

10 Λόγοι για τους οποίους αξίζει να κάνεις δεύτερο παιδί.

shutterstock_300217502

Το να έχεις ένα μωρό και ένα νήπιο είναι συντριπτικό. Είναι και πολύ ακριβό. Και χρονοβόρο. Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι για κάτι: Αξίζει πλήρως!

Ακολουθούν 10 λόγοι για τους οποίους αξίζει να αποκτήσεις δεύτερο παιδί αλλά και να το σκεφτείς καλά:

1.Θα μάθουν να μοιράζονται. Η τουλάχιστον θα μάθουν να ανέχονται την κοινή χρήση. Η να μάθουν την έννοια της ανταλλαγής.

2. Τα έπιπλα σας θα είναι χάλια. Σοβαρά. Από όποια πλευρά και να το δεις δεν θα έχεις ωραία πράγματα στο σπίτι σου για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα.

3. Θα διασκεδάζουν το ένα το άλλο. Τα παιδιά θα έχουν πάντα κάποιον να παίξουν μαζί. Και καθώς προχωρούν προς την εφηβεία, θα δεθούν μεταξύ τους με αφορμή την τρέλα των γονιών τους.

4. Θα εκτιμήσεις το στάδιο του μωρού πολύ περισσότερο. Με το πρώτο παιδί, ήσουν ανυπόμονη, δεν έβλεπες την ώρα το μωρό να περπατήσει και να μιλήσει. Την δεύτερη φορά θα νιώθεις πιο προετοιμασμένη για να διαχειριστείς ένα μωρό, και θα θέλεις πάση θυσία να μείνει για πάντα μωρό.

5. Θα πρέπει να μάθει να λειτουργείς με πολύ λίγο ύπνο. Οι πιθανότητες είναι να μην κοιμάσαι αρκετά ακόμα και με ένα παιδί, ή να έχεις επιβιώσει μετά από κάποιους μήνες αϋπνίας οπότε ξέρεις πως θα τα καταφέρεις και τώρα.

6. Οι φίλοι σου τα κατάφεραν. Εντάξει έχουν νταντά γα να τους κάνεις κάποιες διευκολύνσεις, αλλά τα κατάφεραν με τον τρόπο τους.

7. Τα παιδιά σου θα μάθουν να λύνουν τα προβλήματά τους. Ακόμα και αν θα είσαι ο διαιτητής πολλές φορές, τα παιδιά σου θα μάθουν να επικοινωνούν και να επιλύουν τα προβλήματά τους, μόνα τους.Τελικά.

8. Μπορεί να έχεις ένα και ένα. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι! Ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις τα παιδιά σου θα έχουν αδελφή ή αδελφό! Όλες οι προοπτικές είναι τέλειες.

9. Το πρώτο παιδί θα αποδειχθεί ο καλύτερος σου βοηθός. Όσο μικρό και αν είναι θα σε βοηθάει αρκετά στην καθημερινότητα κάνοντας μικρά αλλά σημαντικά πράγματα.

10. Ο ήχους του γέλιου των παιδιών σου είναι ότι πιο υπέροχο θα ακούσετε ποτέ. Και όταν τα βλέπεις να αγκαλιάζονται, να παίζουν μαζί, να χορεύουν θα σου ζεσταίνουν την καρδιά με μοναδικό τρόπο.

Θα χρειαστεί πολύ δουλειά, και κάποιες μέρες θα είναι πιο δύσκολες από κάποιες άλλες. Αλλά τα καλά υπερισχύουν των κακών και δεν θα βαρεθείς ποτέ ξανά ( ή τουλάχιστον για λίγο καιρό).

 Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Όταν τα αδέρφια μαλώνουν! Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης!

Στυλιστικές Ιδέες: Υπέροχα outfits για αδέρφια!

Δείτε Επίσης

η μαμά μας

8 σκίτσα που δείχνουν πόσο πολύ χρειαζόμαστε τη μαμά μας

Η μαμά θα μας μεγαλώσει με όλη της την αγάπη, θα φροντίσει για κάθε μας …

error: