Αρχική / Κοινωνικά / Το απίστευτο λάθος των γιατρών! Ευτυχώς η επιμονή της μητέρας έσωσε το μωρό!

Το απίστευτο λάθος των γιατρών! Ευτυχώς η επιμονή της μητέρας έσωσε το μωρό!

naomi-holly-1-20160208070133.jpg-q75dx720y432u1r1ggc-

Ένας κακοήθης όγκος στην σπονδυλική στήλη ενός μικρού κοριτσιού διαγνώστηκε λανθασμένα ως σπασμένο πόδι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο στο Midland της Αυστραλίας.

Η Nora Holly φοβήθηκε πως το λάθος των γιατρών, το οποίο διορθώθηκε 2 μέρες αργότερα από τους γιατρούς του νοσοκομείου Princess Margaret (PMH), θα μπορούσε να αφήσει παράλυτη την 8 μηνών κόρη της.

Η Naomi και ο Hannes Holly, από το High Wycombe, πήγαν την Nora στο νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο, όταν η κόρη τους δεν μπορούσε μπουσουλίσει ή να σταθεί όρθια όπως συνήθως.

Αρχικά, ένας γιατρός τους είπε πως το παιδί υποφέρει από << προβλήματα συμπεριφοράς>>.

Η Naomi απέρριψε την διάγνωση ως γελοία και ζήτησε μια δεύτερη γνώμη.

Ένας μεγαλύτερος γιατρός έβαλε το κοριτσάκι να κάνει εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες. Στη συνέχεια είπε στους γονείς πως είδε κάτι ύποπτο στην ακτινογραφία του ενός ποδιού της μικρής και το έβαλε σε γύψο.

Παρόλο που η κατάσταση της Nora φαινόταν να χειροτερεύει, το μωρό πήρε εξιτήριο. Οι γιατροί είπαν στους γονείς να κρατήσουν τον γύψο για μια εβδομάδα, τους έδωσαν Nurofen για τον πόνο και τους είπαν να κλείσουν ραντεβού σε ένα εξειδικευμένο γιατρό του νοσοκομείου Princess Margaret.

Μέχρι την Κυριακή, η κατάσταση της Nora είχε χειροτερέψει, καθώς δεν μπορούσε να ελέγξει το πάνω μέρος του σώματος της.

Την επόμενη μέρα η Naomi τηλεφώνησε στο νοσοκομείο PMH και κανόνισε το ραντεβού με τον γιατρό όπως τους είχαν πει.

«Όταν πήγαμε ξανά στο νοσοκομείο την Δευτέρα το απόγευμα έβγαλαν τον γύψο από την κόρη μου μιας και δεν υπήρχε λόγος να τον φοράει», είπε η Naomi.

Την Τρίτη το πρωί η Nora υποβλήθηκε σε ολική αναισθησία για περισσότερες από 5 ώρες, για να κάνει μαγνητική και αξονική τομογραφία,οσφυονωτιαία παρακέντηση και βιοψία

Οι γιατροί ανακάλυψαν ένα νευροβλάστωμα, το οποίο πίεζε κατά 85% την σπονδυλική της στήλη. Εκείνο το βράδυ ο γιατρός χειρούργησε τον όγκο και στις 3 τα ξημερώματα την Τετάρτη το παιδί ξεκίνησε χημειοθεραπεία.

 

Οι γιατροί είπαν στην Naomi, πως αν η θεραπεία αργούσε μια μέρα ακόμα η κόρη της μπορεί θα μπορούσε να υποστεί μόνιμες βλάβες στο νωτιαίο μυελό.

“Άλλες 24 ώρες και δεν θα μπορούσε να κουνήσει καθόλου τα χέρια της και τα πόδια της, και δεν θα μπορούσαμε να το ανατρέψουμε.», είπε η μητέρα.

«Απλά δεν θέλω να συμβεί κάτι παρόμοιο και σε κάποιο άλλο παιδί. Δεν έπρεπε να συμβεί αυτό. Θα πιστεύαμε πως αν ένα μωρό πάει στο νοσοκομείο και δεν μπορεί να κουνήσει τα χέρια του και τα πόδια του, θα το έπαιρνα πολύ σοβαρά. Αυτοί προφανώς δεν το πήραν. Ως μητέρα γνωρίζω αρκετά τα παιδιά μου και ξέρω πότε να τα υποστηρίζω στα λεγόμενα τους. Τι θα συνέβαινε όμως αν μια άλλη μητέρα,στην θέση μου αποδεχόταν πλήρως αυτά που θα της έλεγαν οι γιατροί;» πλήρως αυτό

Το μέλλον της Nora

Η Nora έχει ήδη υποβληθεί σε 3 χημειοθεραπείες αυτή την εβδομάδα και υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις προκειμένου να ελεγχθεί αν ο όγκος έχει προσβάλλει κάποιο άλλο όργανο της.

“Έχει ανακτήσει μερικό έλεγχο στις κινήσεις των ποδιών της, αλλά περιμένουμε τις απαντήσεις και των υπόλοιπων εξετάσεων.» δήλωσε η μητέρα.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

H «περιέργεια» αυτής της μητέρας έσωσε το 9χρονο παιδί της από παιδεραστή! Γονείς Προσοχή!

Πως είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί με καρκίνο σε 35 συγκλονιστικές φωτογραφίες

«Μανούλα, δεν θέλω να ξυπνήσω ξανά!»: Η κραυγή αγωνίας ενός 9χρονου κοριτσιού!

Δείτε Επίσης

βιβλιαριο υγ παιδιου

Τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ του νέου Βιβλιαρίου υγείας παιδιού

Το νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού που ετοιμάστηκε το 2016 από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού είναι …

error: