Αρχική / Must See / 12 απίστευτες αλήθειες για το μωρό που μεγαλώνει στην κοιλιά σου

12 απίστευτες αλήθειες για το μωρό που μεγαλώνει στην κοιλιά σου

moro megalonei stin koilia

Η εγκυμοσύνη είναι μία μαγική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας συμβαίνουν τα πιο απίθανα πράγματα. Ανάμεσα στην κούραση, την κοιλιά που μεγαλώνει και τις ναυτίες όμως, ξεχνάμε καμιά φορά πόσο μαγική και απίθανη είναι. Τα παρακάτω 12 γεγονότα θα στο θυμίσουν:

1. Το μωρό σου αναπτύσσει περισσότερα κόκκαλα από όσα έχεις εσύ

Μέχρι τη στιγμή της γέννησής του, το μωρό σου αναπτύσσει 300 κόκκαλα στο μικρσοσκοπικό του σωματάκι. Ένας ενήλικος άνθρωπος έχει μόνο 206! Τα κόκκαλα του μωρού σου θα ενωθούν σιγά-σιγά για να γίνουν όσα και ενός ενήλικα.

2. Το μωρό σου έχει τριχοφυΐα στο πρόσωπο

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, όλα τα μωρά βγάζουν ένα διακριτικό μουστάκι όσο είναι στην κοιλιά. Οι τρίχες αυτές ονομάζονται λανούγκο και εξαπλώνονται σταδιακά σε όλο το σώμα. Στην πορεία το μωρό τρώει αυτές τις τρίχες και τις βγάζει με τα πρώτα του κακά (το λεγόμενο μηκόνιο).

3. Η καρδιά του θα σε εκπλήξει

Ένα μωρό χρειάζεται μόλις έναν μήνα από τη σύλληψή του για να αναπτύξει την καρδιά του και εκείνη να αρχίσει να λειτουργεί.

4. Μπορεί να κλάψει

Τα μωρά μπορούν να κλάψουν στην κοιλιά από την 26η εβδομάδα της κύησης. Μην ανησυχείς, το κλάμα είναι ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας των μωρών οπότε είναι φυσικό πως το εξασκούν προτού έρθουν στον κόσμο μας.

5. Γελάει μαζί σου

Παρόλο που δεν μπορεί το ίδιο να γελάσει, αντιλαμβάνεται το δικό σου γέλιο και αντιδρά χοροπηδώντας πάνω κάτω. Αυτό συμβαίνει συνήθως στις 32 εβδομάδες της κύησης.

6. Μπορεί να τρομάξει

Από την 23η εβδομάδα της κύησης, το μωρό σου αρχίζει να αναστατώνεται από ξαφνικούς θορύβους, όπως είναι το φτάρνισμα. Μία έρευνα από τους γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Wyckoff Heights στη Νέα Υόρκη έδειξε επίσης πως ο ήχος από τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να ξαφνιάσει ή και να ενοχλήσει τα μωρά στην κοιλιά.

7. Το μωρό σου μαθαίνει τη γλώσσα

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, τα μωρά αντιλαμβάνονται τον ρυθμό και τον τονισμό της μητρικής τους γλώσσας από την κοιλιά. Οι ειδικοί πιστεύουν επίσης πως μπορεί κανείς να διακρίνει διαφορές μεταξύ των γλωσσών που αναπτύσσονται στα μωρά από τους πρώτους τους ακατάληπτους ήχους.

8. Μπορεί να κάνει όνειρα

Τα μωρά αρχίζουν να κοιμούνται από την 4η εβδομάδα μετά τη σύλληψη. Τα κύματα του REM ύπνου που σχετίζονται με την κίνηση των ματιών όταν ονειρευόμαστε έχουν εντοπιστεί σε μωρά στην 30η εβδομάδα μετά τη σύλληψη. Το μικράκι σου μπορεί ήδη να βλέπει τα πρώτα του όνειρα.

9. Μυρίζει ό,τι και συ

Αν μυρίζεις κάτι παράξενο, είναι πολύ πιθανό να το μυρίζει και το μωρό σου. Λέγεται πως από την 28η εβδομάδα, το μωρό μπορεί να μυρίσει ό,τι και συ. Σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης, το μωρό μπορεί να κάνει γκριμάτες ή να μετακινηθεί αν μυρίσει κάτι έντονο.

10. Ήδη του αρέσουν τα γλυκά

Τα μωρά μπορούν να αναγνωρίσουν τις γεύσεις από την κοιλιά, μιας και το φαγητό που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλάζει τη γεύση του αμνιακού υγρού. Από τη 15η εβδομάδα όμως, τα μωρά φαίνεται πως προτιμούν τις γλυκές γεύσεις, αφού καταπίνουν μεγαλύτερες ποσότητες αμνιακού υγρού όταν αυτό είναι γλυκό παρά όταν είναι πικρό.

11. Κάνει τσισάκια

Από τη 12η εβδομάδα περίπου το μωρό είναι σε θέση να παράγει ούρα. Φαίνεται να καταναλώνει αμνιακό υγρό, το οποίο μεταφέρεται στο πεπτικό σύστημα, φιλτράρεται στα νεφρά και απελευθερώνεται ως ούρα μέσα στη μήτρα.

12. Δεν έχει επιγονατίδες

Τα μωρά γεννιούνται χωρίς να έχουν αναπτύξει επιγονατίδες μέσα στην κοιλιά. Τις αναπτύσσουν μετά τη γέννησή τους, περίπου στους 6 μήνες.

πηγή: eimaimama.gr

Διαβάστε επίσης:

Έτσι κοιμούνται τα ζευγάρια όταν περιμένουν παιδί. Το Τελευταίο Ζευγάρι θα σας Καθηλώσει… [Εικόνες]

Ποιες οικιακές δουλειές πρέπει να αποφεύγετε στην εγκυμοσύνη;

Τι αισθάνεται το μωρό μου στην κοιλιά;

Δείτε Επίσης

δεν είσαι τρελή, είσαι τραυματισμένη

Δεν είσαι ΤΡΕΛΗ, Είσαι Τραυματισμένη!

“Gaslighting” είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης όπου το …

error: