Αρχική / Παιδί / Τα 9 πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν το παιδί σου σε τρελαίνει!

Τα 9 πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν το παιδί σου σε τρελαίνει!

unnamed

Η δουλειά στο σπίτι με το παιδί μερικές φορές είναι απλά αδύνατο να γίνει.
Μερικές μέρες, η απόλυτη απογοήτευση της προσπάθειας να στείλετε μόνο ένα επείγον e-mail είναι περισσότερη από αρκετή για να σε κάνουν να θέλεις να ξεσπάσεις στον εαυτό σου.
Αλλά τότε συνειδητοποιείς κάτι. Δεν είναι το παιδί σου που έχει πρόβλημα. Είσαι εσύ.
Ενώ τα μικρά παιδιά έχουν ξεσπάσματα επειδή δεν μπορούν να έχουν ή να κάνουν ό, τι θέλουν, ειλικρινά δεν οδηγούνται από την επιθυμία τους να σας εκνευρίσουν.

Η γιατρός Margot Sunderland,  ψυχοθεραπεύτρια παιδιών για πάνω από 20 έτη και συγγραφέας, εξηγεί ότι τα περισσότερα ξεσπάσματα είναι πράγματι γνήσια.

«Πολλά τα ξεσπάσματα είναι το αποτέλεσμα πραγματικού συναισθηματικού πόνου, ο οποίος θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη: Τον πόνο της ανικανότητας, την βαθιά απογοήτευση, την απώλεια, την απογοήτευση και το αίσθημα της παρεξήγησης είναι μόνο μερικά ξεσπάσματα που υποκινούνται κυρίως από την επιθυμία να έχει τον έλεγχο του ενός γονέα.»

Με αυτό κατά νου, ακολουθούν 9 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τις ημέρες που το μικρό παιδί σας, θα σας εκνευρίσει.

Τακτική νηπίου# 1: Ελέγξτε τις προσδοκίες σας

Με τρία παιδιά και μια επιχείρηση να τρέχει, έχω μια τεράστια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνω. Θέλω να κάνω τα πάντα μακριά όσο πιο γρήγορα μπορώ – το οποίο προφανώς δεν είναι η σημασία της διασκέδασης, για ένα μικρό παιδί.

Έτσι, όταν ένα από τα παιδιά σας σας νευριάζει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τις προσδοκίες σας.

Πώς μπορεί κανείς να αναμένει ένα μικρό παιδί να είναι υπομονετικό και ευχάριστο όταν ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας στην τακτοποίηση του σπιτιού, τα πλυντήρια, το μαγείρεμα κλπ;

Φυσικά πρόκειται να είναι λίγο αναστατωμένο όταν είστε μόνη πηγή δέσμευσης και επικοινωνίας. Θα ένιωθες και εσύ μοναξιά στη θέση του.

Τακτική νηπίου #2: Βγείτε έξω στη φύση

Είναι απόλυτα απολαυστικό να σπαταλάτε χρόνο στη φύση με το παιδί σας. Έχει ανακαλύψει τη μαγεία της φύσης, που συχνά ξεχνάμε ως βαρετοί ενήλικες.άφησε το μικρό σου να τρέξει, να πηδήξει, να παίξει σε ένα ασφαλή εξωτερικό χώρο με λιακάδα. Η βιταμίνη D που θα  προσλάβουν οι οργανισμοί σας θα κάνει καλό όχι μόνο στη διάθεσή σας αλλά και στο ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Τακτική νηπίου #3: Πιο αργά

Έχουμε γίνει μια κοινωνία η οποία προσπαθεί να τα κάνει όλα τόσο γρήγορα και εύκολα που ξεχνάμε πόσα προσπερνάμε στην πορεία μας, όπως να σταματήσουμε να μυρίσουμε τα λουλούδια την άνοιξη.

Αφήστε χρόνο για το παιδί σας που να έχει την ελευθερία του να εξερευνήσει και να θαυμάσει. Αν σας δώσει μια πέτρα ή ένα λουλούδι που μάζεψε, ενθουσιαστείτε. Η χαρά που θα δείτε στα μάτια του θα είναι ανεκτίμητη.

Πάρτε τον χρόνο σας, ίσως να ανακαλύψετε ότι βοηθάει και εσάς.

Τακτική νηπίου #4: Γίνετε δημιουργικοί

Όπως ξεχνάμε τις ομορφιές της φύσης, ξεχνάμε επίσης τις δραστηριότητες που κάναμε όταν ήμασταν μικροί.

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύπλοκο- η ζωγραφική ή οι πλαστελίνες μπορεί να κρατήσουν το παιδί απασχολημένο για ώρες.

Τακτική νηπίου #5: Πάρτε δώρα

Το μεγαλύτερο, σημαντικότερο και πιο απαραίτητο δώρο που μπορεί να δώσει κάποιος σε κάποιον άλλο είναι να είναι παρών.

Εάν συνηθίζετε να σκέφτεστε τα δικά σας συνέχεια, δουλειά, υποχρεώσεις κλπ, το παιδί σας θα αναφερθεί σε αυτό. Αν σας φωνάζει συνεχώς «μαμά, μαμά, μαμά,» η αν κλιμακώνει συμπεριφορές είναι ένα δείγμα ότι αισθάνεται πως δεν το ακούς.

Αρχίστε να περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας χωρίς να ασχολείστε με οτιδήποτε άλλο .

Τακτική νηπίου #6: Σοβαρά, βρείτε βοήθεια

Εάν τα οικονομικά σας, σας το επιτρέπουν προσλάβετε κάποιον να σας βοηθάει.

Εάν αγχώνεστε για την καθαριότητα του σπιτιού, βρείτε μια κοπέλα να έρχεται μια φορά την εβδομάδα, το δεκαπενθήμερο, ανάλογα τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε.I

Τακτική νηπίου #7: Να προσέχετε τον εαυτό σας

Ένας αγχωμένος, κουρασμένος γονέας, που θυσιάζει συνεχώς τον εαυτό του, δεν είναι ένας χαρούμενος γονιός. Μίλα στο σύντροφό σου, στους φίλους σου, στην οικογένεια σου για να δεις αν υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες για αυτούς, να σε βοηθήσουν.

Τακτική νηπίου #8: Πάντα να λύνετε τα προβλήματα

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να εκφράσουν εύγλωττα τα προβλήματά τους, έτσι υπάρχει συχνά η εικασία από την πλευρά σας.

Αντί να παίρνετε κάποια πράγματα προσωπικά, προσπαθήστε να βρίσκεται τα προβλήματα και να τα λύνετε αμέσως.

Ακόμα και τα νήπια δεν μπορούν πολλές φορές να εκφράσουν τα προβλήματά τους γιατί δεν μπορούν να βάλουν τα συναισθήματα σε λέξεις.

Τακτική νηπίου #9: Υιοθέτησε την μέρα πιτζάμας 

Η ημέρα πιτζάμας σημαίνει να μην κάνετε τίποτα άλλο εκτός από το να πάρετε σνακ και ροφήματα, να καθίσετε στον καναπέ με το παιδί σας και να δείτε την αγαπημένη σας σειρά. Το παιδί σας, σας χρειάζεται και πρέπει να το εμπιστευτείτε. Αν δεν είναι καλά για πολλές μέρες ή κάτι πάει τελείως στραβά, η κατάλληλη κίνηση είναι η ημέρα πιτζάμας. Γιατί σε ότι αντιστέκεσαι, συνεχίζει να υπάρχει.

Όλα όσα χρειάζεται να κάνεις

Εμπιστευτείτε το παιδί σας. Δεν είναι άτακτο. Το παιδί σου δεν μπορεί να σου πει «Μαμά, το κεφάλι μου πραγματικά πονάει σήμερα. Δεν μου αρέσει και με κάνει να νιώθω νεύρα και κούραση όλη μέρα.»

Με το να υποθέτετε πως σας χειραγωγεί και είναι άτακτο, δεν θα νιώσει ότι το καταλαβαίνετε, το οποίο θα οδηγήσει σε χειρότερες συμπεριφορές.

Kelly Winder

Διαβάστε επίσης:

Γιατί το παιδί είναι επιθετικό στο σπίτι και ένας άγγελος οπουδήποτε αλλού;

Μερικές φορές οι καλύτεροι γονείς είναι αυτοί με τα παιδιά που ουρλιάζουν!

Γιατί το παιδί μου είναι επιθετικό; Τι πρέπει να κάνω;

Δείτε Επίσης

Mother cradling newborn infant

Η Εγγύτητα μητέρας και βρέφους ως βάση του Attachment Parenting

«Η μητέρα είναι η Μήτρα, το Λίκνο της ζωής, η Δημιουργία, η Γέννηση, το Ένστικτο, …

error: